Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO İKİ ETKİNLİK DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ

  • 26.05.2015
  • hopatso

 opa Ticaret ve Sanayi Odası iki farklı etkinlik düzenleyerek üyelerine hizmet etmeye devam etti. KOSGEB Artvin İl Müdürlüğü ile ortak organize edilen ‘Tecrübe Paylaşım Toplantısı’ sayesinde iş dünyasına vizyon kazandırma hedefi amaçlanırken, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile organize edilen TÜRK EXİMBANK avantaj ve destekleri hakkındaki sunumlar ile üyelerin uygun kredi koşulları hakkında farkındalığın artırılması hedeflendi.

Tecrübe Paylaşım Toplantısı’

KOSGEB Artvin İl Müdürlüğü ve Hopa TSO organizatörlüğünde 26.05.2015 Salı günü saat 13.00-14.00 arasında Peronti Otel’de gerçekleştirilen toplantıya HOPAPORT Genel Müdürü Sayın Meriç Burçin Özer ve KOSGEB Artvin İl Müdürü Sayın Cafer YAKUPOĞULLARI konuşmacı olarak katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan HOPA TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK, bu tür tecrübe paylaşımlarının vizyon açısından önemine dikkat çekti. Organizasyona katılımlarından dolayı dinleyicilere teşekkür eden AKYÜREK, konuşmacıları takdim ederek sözü il konuşmacıya bıraktı.

İlk olarak sözü alan Sayın YAKUPOĞULLARI, ekonomik hayatın zorluğuna dikkat çekerken iradeli bir duruş göstererek, kararlılıkla zorlukların üzerine gidilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Devletin verdiği destekler hakkında bilgi sahibi olunmasının birçok farklı alanda faaliyet gösteren değişik firmaların uygun desteklerden yararlanması gerektiğine dikkat çekti. Bu fırsatları kullanarak ekonomik alanda farklılık yaratılabileceğini aktardı. Kendi iş tecrübesinden de değinen Sayın YAKUPOĞULLARI, KOSGEB tarafından uygulamaya konulacak olan ihracata yönelik destekler hakkında da bilgiler verdi.

Daha sonra sözü alan Sayın ÖZER, orta uzunluktaki kariyerinde karşılaştığı zorlukları ve bunlara ilişkin nasıl çözüm yolları bulduğunu katılımcılarla paylaştı. Uzun yılardır Hopa’da görev yaptığını ve İş Dünyasını yakinen tanıdığını ifade eden ÖZER, Hopalı firmalarla ilgili gözlemlerini dile getirdi. Özellikle İnsan Kaynakları konusunda yatırımın küçümsendiği ve ne derece önemli bir konu olduğunun gözden kaçırıldığını söyledi. Yine, firmaların aile şirketi şeklinde yönetiliyor olmasının profesyonelliğin önüne geçtiğine ve gerekli gelişime engel olduğuna vurgu yapıldı.

Türk Eximbank A.Ş Kredi /Garanti Programları Uygulamaları

Aynı gün içerisinde Türkiye İhracat Kredi Bankası (Eximbank) uzmanları tarafından bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürlüğü Krediler İl Müdürlüğü/ Müdür Yardımcısı Sayın Ece Aysun CÖMERT, Alıcı Riski Değerlendirme İl Müdürlüğü Uzmanı Sayın Selma ALTUNDİŞ, Trabzon İrtibat Bürosu Pazarlama Yöneticileri Sayın Yakup YILDIZ ve Gökhan EROĞLU katıldılar.

Sayın CÖMERT ve ALTUNDİŞ sunumlarında; Türk ihracatçılarının yeni ülkelere açılmalarına, ihracat ettikleri mal ve hizmetleri çeşitlendirmelerine, ihraç mallarına yeni pazarlar bulmalarına, uluslararası ticarette paylarının artırmalarına, uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence kazanmalarına destek vermek ve ticari ve politik risk taşıyan pazarlarda güvence altında iş yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla krediler, ülke kredileri, garanti ve sigorta hizmetleri konularını işleyerek son derece önemli bilgiler aktardılar ve ihracatçının daha güvenli bir ortamda ihracat faaliyetini gerçekleştirmesi hususunda verdikleri desteği anlattılar.

Daha sonra soru cevap kısmına geçildi ve kredi ve garantiler konusunda katılımcıların akıllarına takılan ve tam olarak anlaşılmayan konuları gideren konuşmacılar, prosedürel yoğunluk konusunda sıkça şikâyet aldıklarını fakat bunların tamamen standart uygulama olduğunu vurguladılar.

Katılımlarından dolayı tüm dinleyicilere, desteklerinden dolayı ise DKİB ve HOPA TSO’ya teşekkürlerini sunan konuşmacılar daha sonra sunumlarını sonlandırdılar.