Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

LARİ ARTIK KONVERTIBL

  • 27.05.2015
  • hopatso

 Gürcistan Cumhuriyeti Resmi Para Birimi ‘Lari’ ilçemiz ekonomisinde hatırı sayılır bir yere sahip olan, Türkiye ve Gürcistan arasındaki sınır ticaretinde kilit role sahip bir para birimidir. Fakat, yıllardır sınır ticareti gerçekleştiriliyor olmasına rağmen Lari’nin konvertibl olmaması nedeniyle özellikle küçük esnafın iş hayatına olumsuz etkileri olmuştur.

HOPA Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konu üzerine akademik çalışma yapılması kararı alarak ilgili çalışma en kısa sürede başlatılıp raporu ilgili birimlere sunmuştu. 22.02.2015 tarihinde ilgili resmi makamlara iletilen raporumuz ve Lari’nin konvertibilite kazandırılması yönündeki çözüm önerimiz Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na ulaşarak ilgili çalışmaların başlatılması sağlanmıştı.

T.C. Hopa Kaymakamlığı’ndan alınan 13.05.2015 tarih ve 529-815 sayılı yazıda Hopa TSO raporunun İlgili Bakanlık ve T.C Merkez Bankası tarafından değerlendirildiği ve ‘Gürcistan Larisi üzerinde döviz işlemlerinin gerçekleştirilmesi önünde herhangi bir engel bulunmadığı’ bildirilmiştir. 

LARİ ARTIK KONVERTIBL