Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HTSO BAŞKANI AKYÜREK 'GARANTİ BANKASI ANADOLU SOHBETLERİ' NE KATILDI

  • 06.04.2016
  • hopatso

 

Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Kültür ve Kongre Merkezi'nde Artvin TSO ve Dünya Gazetesi işbirliği ile Garanti Bankası tarafından organize edilen ‘Garanti Anadolu Sohbetleri 103. Buluşması’na Artvin Valisi Kemal CİRİT, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turdan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengül, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek ve çok sayıda davetli de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz KARADERE Artvin, özel turizm teşviki kapsamında ele alınır, ortak çalışma kültürünü ve vizyonunu yaratarak turizmin gelişmesi için çabalarsa bu alanda çok daha ileri bir noktaya ulaşabilir" dedi.  KARADERE, bugün dünyadaki en cazip turizm alanlarının, kültür ve doğayla ilgili olduğuna dikkati çekerek, "Burada bahsettiğim şehrin anlamını yitirmesine neden olan, kenti özünden uzaklaştıran yapılarla donatan, özgünlüğünü kaybetmesine yol açan turizm değil. Doğayı, tarihi ve kültürel zenginlikleri koruyan, çirkin yapılaşmaya izin vermeyen, kentin ve bölgenin özelliklerini muhafaza eden bir turizm" ifadesini kullandı.
 

Artvin Valisi Kemal Cirit ise Artvin'in, Çoruh havzasında yapılması planlanan 16 barajla tam bir enerji havzasına dönüştüğünü vurgulayarak, "Bugün barajlarıyla 2 milyona yakın kişinin enerji ihtiyacını Artvin temin etmektedir. Dünyada küresel anlamda ziyaret edilmesi gereken 100 kentten biri, Dünya Turizm Örgütünün açıklamasına göre Artvin'dir. Sarp Sınır Kapısı ile yılda 6,5 milyon kişinin giriş ve çıkışına ev sahipliği yapmaktadır" dedi.
 

Konuşmaların ardından Tuquira.com Genel Müdürü İskender Çayla "Çevre, Tarih ve Turizm", Ali Nihat Gökyiğit Vakfı Arıcılık Danışmanı Ahmet İnci "Artvin'de Arıcılığı Geliştirme Programı", Türk-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül "Kafkasya Bağlamında İran", Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat "Makroekonomik Veriler Işığında Artvin'in Bugünü ve Geleceği", Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat ise Artvin'in sosyal ve ekonomik gelişme alanları konusunda bilgilendirmede bulundu.
 

Yaklaşık 2 saat süren programda sunum yapan katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

 
HTSO BAŞKANI AKYÜREK 'GARANTİ BANKASI ANADOLU SOHBETLERİ' NE KATILDI
HTSO BAŞKANI AKYÜREK 'GARANTİ BANKASI ANADOLU SOHBETLERİ' NE KATILDI
HTSO BAŞKANI AKYÜREK 'GARANTİ BANKASI ANADOLU SOHBETLERİ' NE KATILDI