Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

YOLCU TAŞIMACILIĞI MASAYA YATIRILDI

  • 28.08.2014
  • hopatso

 

 

Hopa TSO ve Borçka TSO tarafından organize edilen ve Hopa’da gerçekleştirilen görüşmede önemli detaylar konuşuldu. Minibüsçüler Kooperatifleri ve bazı turizm firmalarının yanı sıra Şoförler odası başkanı, Borçka Karagöl Minibüsçüler kooperatifi, ve her iki oda yönetim kurulu başkanları ve bazı yönetim kurulu üyelerinin katıldığı görüşmede turist taşımacılığı konusunda Hopa ve Borçka arasında yaşanan sorunlar ele alındı ve muhtemel çözüm önerileri değerlendirildi.

Öncelikli olarak konu ile ilgili Hopa TSO ya gönderilen dilekçe okundu. Temel olarak yolcu taşımacılığı konusunda fiyat farklarından dolayı mağduriyetlerin ortaya çıktığı, gelen turistin yeme içme ve taşımacılık konusunda memnun edilemediği aktarıldı.  Konu ile ilgili katılımcıların değerlendirmeleri alındı ve  sonuç olarak fiyat tabanı oluşturulması gerektiği  vurgulanırken ilgili mevki ve makamlar ile gerekli yazışmaların yapılması için bir turizm komisyon kurulması kararlaştırıldı.  Komisyona Hopa TSO adına Yönetim Okan POYRAZ’IN Borçka adına ise Zeki ÖZ ve Olgun Yavuz’un seçilmesine karar verildi.

Daha sonra minibüsçülerin ve turizm firmalarının mazot ve sınır kapısında ki uzun kuyruklar konusunda değerlendirmeleri dinlendi. Mazot için kuyruk oluşturan araçlar turist taşıyan firmaların sorunlar yaşamasına sebep olduğu aktarıldı. Bunun ötesinde minibüsçülerin ticari araç olmalarından dolayı mazot almaya gidememeleri bir haksızlık yarattığı ve gereken yerler gerekli başvuruların yapılması talebi dile getirildi. Son olarak konuların takibi, sürecin hızlandırılması ve gerekli adımların atılmasının sağlanması amacı ile konu ile ilgili sekreterya kısmı HOPA TSO tarafından üstlenilmiştir.

Alınan bu kararların  ardından görüşme sona erdirildİ.