Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

NAKLİYECİLERLE TOPLANTI

  • 05.08.2014
  • hopatso

 

 

         Nakliyeci firmalarla 05.08.2014 Salı günü gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar alındı. Nakliye sektörünün birçoğunun temsil edildiği toplantıda öne çıkan başlıklar; ihracat ve atık KDV iadesi nakliyeci firmalar arasında ki sorunlar ve diyalog eksikliği, ve 19-21 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Lojistik fuarına katılımın değerlendirilmesi oldu.

          İhracat ve atık KDV iadeleri  konusunda katılımcılar HOPA TSO’nun kurum olarak konu ile ilgilenmesini talep ederken  ilgili bakanlık ve alt kurumlarla gerekli başvuruları yapmasına karar verdiler. Oluşan mağduriyetin giderilmesi konusunda HOPA TSO’na dilekçe verirken Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK konunun en kısa sürede neticelendirileceğini ve nakliyecilerinde gelişmelerden haberdar edileceğini dile getirdi.

          Daha sonra nakliyeciler arasında son dönemde yoğunlaşan sorunlar masaya yatırıldı. Temel olarak firmaların birbirlerinin alanlarına girmeleri olarak özetlenebilecek olan sorun hakkında tüm katılımcılar sorun hakkındaki düşüncelerini ve sorunun nasıl aşılacağı konusundaki fikirlerini aktarma fırsatı buldular. Birçok katılımcının meselenin farklı yönünde algıladığı ortaya çıkarken çözüm olarak HOPA TSO’NUN oluşacak sorunlarda sorun çözücü merci olarak rol almasına karar verildi.

          Son olarak kasım ayında İstanbul’da gerçekleşecek fuarla ilgili ortak bir çalışma yapılması kararlaştırıldı. HOPA TSO önderliğinde nakliye firmalarının her birinin bilgilerini içeren bir katalog çalışması yapılması yönünde fikir birliğine varılırken gerekli çalışmaların ivedilikle sürdürülmesine karar verildi. 
          Birçok önemli kararın alındığı toplantı çekilen fotoğrafların ardından sona erdirildi.