Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO’ DAN İKİ BAŞARILI ADIM

  • 18.12.2014
  • hopatso

 

Bizler Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak göreve geldiğimiz tarihten itibaren Hopa’nın ve Hopalının gerek ekonomik gerek sosyal ve gerekse kültürel gelişimi için çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Bu çalışmalarımızın bölgemizdeki iz düşümlerini daha iyi yansıtmak ve sesimizi daha güçlü duyurabilmek adına girişimlerimizi sürdürmekteyiz.

Bu doğrultuda süregelen bir anlayış yasalar doğrultusunda devam etmekte olan DOKA örgütüne sadece İl Odalarının katılımı olarak gerçekleşmekteydi. Bu anlayışın DOKA bünyesinde değişmesi gerektiğine olan inancımızla ve yaptığımız katkı payının karşılığı anlamında hakkımız olduğunu düşündüğümüz toplantılara HOPA TSO olarak iştirak etme girişimimizi gerçekleştirdik.  Bu yöndeki talebimiz muhataplarımızca haklı ve yerinde bulunarak bundan sonraki süreçte (23 Aralık 2014 tarihinden itibaren) toplantılara katılmamız yönünde karar çıkmış olup bundan sonraki tüm kararlarda Hopa TSO’ nun iradesini yansıtma fırsatını bulacağız.

Hopa TSO olarak bölge ekonomisinin sanayi sektörüne evrilmesi  hususunda çok önemli bir yer tutan Organize Sanayi Bölgesi oluşturabilmek öncelikli hedeflerimizdendi. Bu konuda uzun süren uğraşılardan sonra emeklerimizin karşılığı olan olumlu haberler almaya başladık. Gerek Valilik gerek ilgili bakanlık nezdinde yapılan çalışmalarımızda OSB yapım kriterlerinin başında olan 50 Hektar alan ön koşulunun yöremizin coğrafi imkansızlıkları sebebi ile  azaltılarak Hopa kriterlerine uygun alan talebimiz yetkililere iletilmiştir. Yöremizin bu özel koşullarını dikkate alan ilgili birimler konuyu hassasiyetle incelemiş ve talebimizin değerlendirmeye alındığını tarafımıza bildirmişlerdir. OSB için ön gördüğümüz Kemalpaşa Beldemizdeki mevcut arazi Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından yeterli alana sahip olduğu görüşü ağırlıkla benimsenmiştir.

İlerleyen süreçte mevcut yasal prosedürlerin işleyişi sırasında konunun her aşamasında takipçisi durumundayız. Hopa TSO olarak elimizden gelen tüm çabaları bölgemizin OSB ne kavuşması yönünde sergilemekteyiz.