NAKLİYE SEKTÖRÜNÜN GÜRCİSTAN SINIRLARINDA KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR DEĞERLENDİRİLDİ

• 13.07.2016

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Nakliye sektörünün sorunlarını masaya yatırdı. Gürcistan Cumhuriyeti sınırlarından nakliye firmalarının karşılaştığı sorunlar Oda yönetimi ve ilçe nakliye sektörü temsilcilerinin katıldığı toplantıda değerlendirildi. Gürcistan gümrüklerinde bir süredir yeniden baş gösteren ve araçların haksız şekilde bekletilmesi sorunu daha önce yapılan görüşmelerde çözüme kavuşmuşken aynı yaptırımların Gürcü makamlarca yeniden uygulanmasından şikâyet eden Nakliyeciler sorunun çözümü için Oda Yöneticilerine fikirlerini sundu.

Dolu araçların Tiflis gümrüğünde haksız şekilde bekletilip yüklerinin boşaltılarak standart prosedürlerin dışında kontrollerden geçirildiklerini ifade eden nakliyecilerimiz bu sorunun derhal giderilmesi gerektiğini 15-20 gün arası araçlarının Tiflis’te bekletildiğini ifade ettiler.  Konu ile ilgili görüş alış verişinin yapıldığı toplantıda ilgili makamlarla iletişime geçilerek iki ülke arasında bu uygulamalar konusunda yapılan anlaşmanın temin edilerek Başkonsolosluk ve Büyükelçilik üzerinden Gürcü yetkililerle görüşme yapılamasına karar verildi.

Daha sonra Hopa TSO tarafından Eylül ayı için planlanan İran İş Seyahati hakkında Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK katılımcılara bilgi vererek seyahatin iş potansiyelinin artırılması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı ve 22 Temmuz tarihine kadar üyelerin Odamıza başvurabileceklerini ifade etti. Daha sonra toplantı sona erdi.

NAKLİYE SEKTÖRÜNÜN GÜRCİSTAN SINIRLARINDA KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR DEĞERLENDİRİLDİ