Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

SARP GÜMRÜĞÜ GEÇİŞ İŞLEMLERİ VE UYGULAMALAR

  • 18.07.2016
  • hopatso

 Sarp Gümrüğünde giriş-çıkışlarla iliği alınan son bilgilerde vatandaşlarımızın (yayalar) sınır kapısından çıkış yapabilmeleri için nerede çalıştıklarını belgelemeleri gerekmekte olduğu bunun için SSK, BAĞ-KUR veya iş yerlerinden alacakları belgeleri yetkililere göstermeleri koşulu ile izin verileceği bildirilmiştir. Sarp Gümrüğünden yaya olarak çıkış yapacak vatandaşlarımızın bu konuda dikkati olmaları gerekmektedir.

Türk tır şoförlerinin çıkışına izin verilirken B1 ve B2 belgeli otobüslerle ilgili şoförlerin SRC Belgelerinin yanında olması, B1 belgesi ile yolcu taşıyan araçların ilk çıkış yaptığı terminalden aldıkları çıkış fişinin olması ve zaman tarifesine uygun bir şekilde sınır kapısına ulaşması ve B2 belgeli araçlar içinde yolcu sözleşmesi, üzerinde kalkış ve varış bilgileri olan yolcu bileti bulunması gerektiği, aksi halde çıkış işlemlerinin gerçekleştirilmeyeceği ifade edilmiştir.

 Ülkemizde yaşanan gelişmelerin ardından uygulamaya konulan bu işlemlerle ilgili tüm vatandaşlarımızın dikkatli olması ve prosedürlere uygun hareket etmeleri gerekmektedir. 

SARP GÜMRÜĞÜ GEÇİŞ İŞLEMLERİ VE UYGULAMALAR