Hopa

Başkan'ın Mesajı

• 04.08.2015
Değerli üyeler;

Odamız 1969 yılında kurulmuştur. Gerek kurucu üyeler gerekse bugüne kadar görev yapan yöneticilerden aramızdan ayrılanlara rahmet yaşayanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Hopa TSO’nun bugüne gelmesindeki katkılarına minnettarız.  2013 Haziran ayında yönetime talip olduğumuzda hayallerimiz vardı. Siz üyelerimizin bize verdiği yetki ile yola çıktık. Misyon ve Vizyonumuzu belirledik.

MİSYONUMUZ: Şeffaf ve hesap verebilirlik ilkesine bağlı, üyelerine kaliteli hizmet veren üyelerin ve bölgenin taleplerine uygun projeler üretip hizmete sunmak, AHİLİK değerlerine bağlı oda olarak hizmet sunmaktır.

VİZYONUMUZ: İlçemizin ticari ve sınai gelişmesinin önünü açmak, desteklemek refah ve kalite standartlarının yükseltilmesine yardımcı olmak, güvenilir ve saygın bir kurum imajı yaratmak.

Değerli üyelerimiz, içerde ve dışarda yaşanan sorunlarımızın çözülmesini beklerken, ülkemizin ilk gündem maddesinin ise ekonomi olmasını istiyoruz. Ticaretin artmasının refahı ve barışı olumlu etkileyeceğine inanıyoruz.

Bu nedenle HOPA TİCARET VE SANAYI ODASI’ nın saygın bir kurum olarak kabul görmesi önemli idi. Çalışmalarımıza Hizmet binası projesinin yapılması ile başladık. Projeler ürettik. Proje partneri olarak Hopa Liman genel müdürü Meriç Burçin ÖZER’den destek
aldık. Odamızı yurt içi ve yurtdışı iş gezilerine taşıdık. Taşımaya devam edeceğiz.

Projelerimiz:
✔ Hizmet binası projesi ; % 85 tamamlanmış durumda
✔ Kruvaziyer turizm projesi; 3. Aşamada
✔ İnönü Caddesi Kapalı Çarşı Projesi; proje bitti, hayırsever yatırımcı aranıyor.
✔ Balıklı Şelalesinin turizm destinasyonuna katılması
✔ Kemalpaşa’da bulunan kilisenin turizme kazandırılması
✔ Hopa’da OSB yapılası; zemiz etüt ve kroki çalışması devam etmektedir
✔ Hopa –Batum Demiryolu projesi; proje bakanlık uygun gördü. Yatırım planına aldırılması

Bu çalışmalarımızı daha planlı yapabilmek için 2015 Temmuz ayında TOBB’a akredite oda olmak için başvurduk. Kabul edildik. 2017 Ocak ayında üyelerimize beş yıldızlı hizmet sunmak için akredite oda unvanı alacağız.

Saygılarımla

Osman AKYÜREK