Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO1. MESLEK GRUBU İLE İSTİŞARE KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

  • 14.01.2017
  • hopatso

 Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 1. Meslek gurubu istişare kahvaltısı Hotel Cihan’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 155 üyesi bulunan ve özellikle inşaat ve nakliyecilerin ağırlıkla yer aldığı gurubun sorun ve çözümlerinin de konuşulduğu ayrıca anket çalışmasının da yapıldığı kahvaltıya yaklaşık 67 üye katıldı.

İstişare toplantısında Hopa TSO başkanı Osman Akyürek şöyle konuştu. “İşinizi bırakarak evden erken kalkarak buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Sözlerime başlamadan önce ülkemizde son yıllarda, son aylarda yaşanan terör olaylarından dolayı şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Hopa ticaret ve sanayi odasının kıymetli üyeleri ve değerli katılımcılar Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak meslek gruplarımızla birlikte geleneksel kahvaltı toplantılarımıza birini daha burada birlikte yapıyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız bir araya gelmek, birlikte söyleyeceklerimizi, yaptıklarımıza yapabileceklerimizi konuşabilmek için fırsatı yaratabilmektir

Aramızda Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Güven, taşıyıcılar kooperatifi başkanı Celil Yıldırım, yine odamızın meclis başkanı Reşat Aydın ve MHP ilçe başkanı da aramızda kendilerine Hoş geldiniz diyorum.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçildiniz günden bugüne kadar kurumsallaşma yönünde çalışmalarımızı başlattık, kurumsallaşmaya kurumları ve şirketler yönetimlerini ve yönetimine bağlı hizmetlerini zamanında düzenli bir şekilde yerine getirebileceklerine inanıyorduk. Bunun için de önce kurumsallaşmanın önemini ve devamında hizmetlerin yapılmasını ve tamamlanmasını plan ve prensip içerisinde devam ettirdik etmeye de devam edeceğiz

 Bu meslek kahvaltılarımız grup olarak ikinci turuna geçmiş bulunmaktadır. Kurumsallaşmaktan kastımız önce Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendimizi yani meclis üyelerinin tamamını, sizlere hizmet eden Personelimizin tamamını, Türkiye Odalar Borsalar Birliği eğitimlerden geçirdik.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin ve bilgilendirme toplantılarının yoğun bir şekilde yaptık yapmaya da devam ediyoruz, bunun içinde projelerimizde biri olan hizmet binasının yapımına 2014 Ağustos’ta başladık 19 Aralık'ta da taşındık kısmen eksiklerimiz olsa da içinde sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz. Nasip olursa önümüzdeki aylarda tarih belli olmamakla beraber hep beraber resmi açılışı yapacağız. Gümrük ve ticaret bakanımız Bülent Tüfenkçi beyle genel başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte resmi bir açılış yapacağız.

Biz ticaret ve sanayi binası yapılmadan önce yola çıktık. Kurumsallaşma anlamında, çalışmalar tamamlandığı 20 gün önce Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ISO 9001 belgesi kavuştu akreditasyon kapsamındaki bir buçuk yıllık çalışmamız tamamlandı. Biz başarılı bir sonucu alacağımıza inanıyoruz. Sonuç elimize geçmese de Hopa Ticaret Sanayi Odası akredite oda olmuş durumda olduğunu düşünüyoruz.

Umut ederim ki ay sonuna kadar bu belgemiz gelir, Gümrük ve Ticaret bakanımız ekonomi bakanımızın katıldığı 1 sertifika töreniyle Hopa'ya kazandırmış olacağız.

Evet, bu çalışmalarımız hep birlikte yaptık bunu meclisimiz, üyelerimizi hiç ayırmadan bütün Hopa desek daha doğru olur. Herkesin doğrular ve dolaylı olarak bu çalışmalar içerisinde hizmet binası içerisinde katkısı vardır. Bugünün değil 1969'da kurulmuş, bu Ticaret Sanayi odasının 48 yıllık geçmişinde bugüne kadar hizmet eden tüm yöneticileri, var olan üyeleri, rahmetle andığımız üyelerin, hepsinin katkısı ve emeği vardır. Biz bu emeğin üzerine bir taş koymaya çalıştık. Asıl emek geçmişte bu Ticaret Odasını kuranların ve bugüne kadar bu hizmeti getirenlerdir.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak meclisimiz daha çok proje üretmek ve verdiği projeleri birlikte takip etmek sonuca ulaştırmak için çaba sarf etti. En önemli konulardan biri üyelerimizde iletişimde, bu iletişime azami şekilde ulaşmaya çalıştık. Aslında projelerimiz Ticaret ve Sanayi Odası olarak üretip ve yaparken aynı zamanda bölge milletvekili İsrafil Kışla’nın i ilçe başkanımızın her döneminde telefonumuzu açarak desteklerini aldık, almaya da devam ediyoruz.

Çünkü burada hiçbir siyasi fark gözetmeksizin, hiçbir gerçeği bağlamaksızın kendileri de aynı kurumun üyeleri olduğu için, burada birlikte çalışmanın, birlikte olmanın başarısı kişiye ait değil, bütüne bize ait olduğu bilinciyle çalıştık. Bunun da faydasını gördük, onun için de vekilimize de buradan yönetimine de çalışmalarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HOPA TSO1. MESLEK GRUBU İLE İSTİŞARE KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
HOPA TSO1. MESLEK GRUBU İLE İSTİŞARE KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
HOPA TSO1. MESLEK GRUBU İLE İSTİŞARE KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
HOPA TSO1. MESLEK GRUBU İLE İSTİŞARE KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
HOPA TSO1. MESLEK GRUBU İLE İSTİŞARE KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
HOPA TSO1. MESLEK GRUBU İLE İSTİŞARE KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİRDİ