Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

FEN LİSESİ MÜJDESİ

  • 08.02.2017
  • hopatso

 Hopa'ya Fen Lisesi yapılması için ilk adım atıldı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenmiş olan girişimcilik kurslarını tamamlayan kursiyerlere dağıtılan sertifika töreninde konuşan oda başkanı Osman Akyürek FETÖ terör teşkilatını lanetleyerek yapmış olduğu göndermeyle "Her şerde bir hayır var, bu şer odağının Hopa'da yapmış olduğu bir okul binası var. Burası milli eğitim tarafından Fen lisesine çevrilmeli hem de adı Hopa 15 Temmuz Fen Lisesi olmadı" dedi.

Artvin valisi Ömer Doğanay'ın da katıldığı sertifika töreninde, ilçe sivil toplum kuruluşlarının birçoğunun başkanlarının da bulunması, siyasi parti temsilcileri ve özellikle iktidar partisinin ilçe başkanlığı düzeyinde törende olması, ilçe belediye başkanının da aynı toplantıda olması ve hep birlikte bu talebe karşı yoğun bir alkış temposu olması nedeniyle, salonda bulunan iki yüz civarında Hopalının da alkışlarıyla Hopa Fen lisesi için ilk adım atılmış oldu. Vali Doğanay'ın Oda başkanı Akyürek'in konuşmasını protokolden sesli bir şekilde onaylaması da büyük destek almış oldu.

Tören sonrasında Vali Doğanay ve beraberindekiler Hopa TSO başkanlık makamında ilçe sorunları ve çözüm önerileri konusunda yapmış oldukları sohbet esnasında Artvin Faal Gazeteciler Dernek Başkanı İsmet Başar'ın vali Doğanay'a yönelik Hopa Fen Lisesi konusundaki sorusu üzerine Vali Doğanay "Evet burada bir birliktelik var. Hopa Fen Lisesi konusunda oldukça kararlı ve istekli, bize düşen işlemleri biz yaparız ancak asıl karar verici olan bakanlıktır. Biz talebi dikkate alarak gereğini yapacağız. Bakanlığımızın onayı da olursa Hopa için Fen Lisesi hayata geçer" dedi.

Bu gelişmelerin ardından Hopa'da bulunan sivil toplum kuruluşları başkanları ticaret odasında bir araya gelerek Hopa 15 Temmuz Fen Lisesi konusunda koşulsuz her türlü desteğin verilmesi kararlaştırıldı.

FEN LİSESİ MÜJDESİ
FEN LİSESİ MÜJDESİ