Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA’DA BU DEFA TURİZM MASAYA YATIRILDI

  • 21.06.2017
  • hopatso

 Hopa İlçesinde turizm alanında yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerilerini ele almak, mevcut durumun değerlendirilmesini yapmak, kültürel ve doğal mirasımızı korumak, turizm ve tanıtımında ulaşmak istenilen hedefleri belirlemek amacıyla Hopa Kaymakamı Ferit Görükmez’ in başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ömer Gümüş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar İskender, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Kemal Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, ilçe de faaliyet gösteren otel yetkilileri ve Hopa’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri temsilcileri katıldılar.

Toplantıda İlçenin mevcut kültür ve turizm potansiyelini kullanmaya yönelik çalışmalar yapmak, ilçe için turizm stratejisi ve eylem planı hazırlamak, ilçe de turizm sektörleriyle kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla STK’ların arasında etkin bir iletişim, işbirliği ve koordinasyonu sağlamak konusunda çalışmalar yapılması kararları alındı.

SEYAHAT ACENTELERİNİN SORUNLARI SARP’TA DEĞERLENDİRİLDİ

Hopa’da gerçekleştirilen toplantının ardından Sarp Mülki İdare Amirliği’nde gerçekleştirilen 2. toplantıya Hopa TSO’ nun çağrısıyla ilçede faaliyet gösteren turizm acentelerinin temsilcileri katıldı. Acente yetkilileri yaşadıkları sorunları aktararak çözüm bulunmasını talep ettiler. Sarp Sınır Kapısının Gürcistan tarafından yolcularını bekleyen araçlara yazılan cezalar konusunda Hopa TSO sorunun çözümü için bu faaliyet içerisinde bulunan araçların bilgilerini Gürcü yetkililere ileterek ceza yazılmasının önüne geçilmesi için çalışma başlattı. 

HOPA’DA BU DEFA TURİZM MASAYA YATIRILDI
HOPA’DA BU DEFA TURİZM MASAYA YATIRILDI