Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO ARTVİN İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ İLE MEGİP ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

  • 20.09.2018
  • hopatso

 

Artvin İşkur Müdürü Cevdet ERTÜRK ve İl SGK Müdürü Kahraman DERECE Odamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ve Meclis Başkanı Gökhan BIYIKLI ile bir araya geldiler. Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü – MEGİP hakkında bilgi vermek ve protokol kapsamında ilçede çalışma yapmak üzere oda ziyareti gerçekleştiren ERTÜRK ve DERECE, Hopa TSO’nun bu konudaki desteğinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Artvin İşkur Müdürü Cevdet ERTÜRK; 2018 yılında faaliyete giren 2 büyük “Artı 2 İstihdam” ve “Bir Senden Bir Ben Teşvik” ile birlikte iş alanında önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayarak bu teşviklerden Hopa’daki esnafın daha kapsamlı şekilde yararlanması için çalışacaklarını söyledi. İşsizliği azaltmak, istihdamı artırmak gibi önemli bir amaçları olduklarını belirten Ertürk İŞ-Kur olarak uyguladıkları ‘İş Başı Eğitim Projesi’nin önemli bir çalışma olduğunu söyledi. “İş Başı Eğitim Projesi bizim özel sektöre destek verdiğimiz bir projedir. Burada da öne çıkan sektör imalat sektörüdür. İmalat sektöründe bir işletme bizden talepte bulunduğu zaman bizler 6 aylığına işyerine çalışanımızı gönderiyoruz. İlk 6 ay işi öğreniyor ve bu süre içerisinde de bizler işçinin ücretini ve sağlık sigortasını karşılıyoruz. Sonrasında da işveren tarafından 6 sigortalı olarak çalıştırılmasını istiyoruz dedi. Burada ki asıl amacımız özel sektöre bu takviyeyi yapıp kişiye meslek kazandırıp kalıcı bir iş kazandırmayı hedefliyoruz. Geriye dönük baktığımızda bu kapsamda çalışanların yüzde 80 civarında çalıştıkları işletmede kaldıklarını görüyoruz. Girişimcilik eğitimlerini kurum olarak çok önemsediklerini belirten Ertürk, “Girişimcilik eğitimi sonrasında kişi hem iş sahibi oluyor hem de yanında işçi çalıştırarak istihdama katkı sağlandığını söyledi. Hopa’da sektör bazlı kurslar verileceğini belirterek Hopa TSO İle iş birliği yaparak bu desteklerden esnafın faydalanmasını istiyoruz dedi.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK İşkur’un projelerine daima destek verdiklerini belirterek burada kurs eğitimlerinin verilmesini için Hopa da ki sektörlerle gerekli çalışmaların başlatılacağını ve bilgilendirme yapılacağını söyledi.

HOPA TSO ARTVİN İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ İLE MEGİP ÇALIŞMASINI BAŞLATTI