HOPA TSO’DA DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 08.11.2018

Ticaret Bakanlığı uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri TOBB, İhracatçılar Birliği,  Hopa TSO ve DKİB işbirliği ile Hopa TSO Atatürk konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren HTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK Dış Ticarete konu devlet desteklerinin önemine dikkat çekerek ilçe ekonomisinin geleceğinin planlanması noktasında şirketlerimizin büyümesi ve mevcut pazarda söz sahibi olmasının önemine vurgu yaptı.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Ayşe Banu ÖZCAN, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Uzmanı Kenan ÇELİK ve Ticaret Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Nurdan ÇAMLIBEL AYDIN sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumlarda devletin ihracat yapan firmalara sağladığı UR-GE Desteği, Pazar Girişi Belgelerinin Desteklenmesi, Pazar Araştırma Desteği, Yurtdışı ve Yurtiçi Fuar Desteği, Marka ve Tanım Destekleri, Tasarım Desteği, Alıcı Kredisi ve Sigorta Desteği, Türkiye Ticaret Merkezleri gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Sunumlardan sonra soru cevap bölümünde katılımcıların sorularını yanıtladılar. Son derece verimli geçen seminer soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

HOPA TSO’DA DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ