Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

  • 08.11.2018
  • hopatso

       Oda Meclis Kurulu Gökhan BIYIKLI Meclis Başkanlığında aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.                                

Gündemin birinci maddesine geçilerek Akademi danışmanı Tuğba Aydın AZOLOV Meclis Toplantısına katılarak Meclis üyeleriyle tanıştı. Meclis Başkanı Gökhan BIYIKLI beraber çalışmaktan çok memnun kaldığını ifade ederek Hopa TSO ile çalıştığınız için sizlere teşekkür ederim dedi. Akademik danışmanlıkla ilgili gerekli belgelerin TOBB iletildiği çalışmaya teknik anlamda ne zaman çalışılacağı ile ilgili TOBB’dan bilgi beklendiği kurula aktarıldı.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek aylık mizan incelendi. HİK Üyesi Muhammet UZUNKAYA Meclisi bilgilendirdi. Gelir gider durumu ve hesap hareketleri hakkında sözlü rapor verdi. Yapılan değerlendirme sonucu aylık mizan oy birliği ile kabul onaylandı.

Gündemin üçüncü maddesine geçilerek Laz böreği ve hamsili ekmek coğrafi işaret çalışmaları değerlendirildi. Türk Patent ve marka kurumundan gelen yazıda Laz böreği başvurusunun böreğin yapılışı ile ilgili yöresel farklılıklar bulunduğu ifade edilmiş olup bu vesile ile yapılan coğrafi işaret başvurusunun Laz Böreği yerine ‘Hopa Laz Böreği’ adı ile akademik kaynakların da eklenerek yeniden yapılmasına karar verildi. 

       Gündemin dördüncü maddesi geçilerek Çağçağan Şelalesinin odamız tarafından yapılacak yazışmalarla veya turizme dönük faaliyetlerinde kullanılacak resimlerle ilgili görseller incelenmiş olup uygun olmadığına karar verilerek daha kaliteli bir görsel, fotoğraf çekimi için drone yardımı ile yeni bir çalışma yapılmasına karar verildi.

Gündemin beşinci maddesine geçilerek 07.11.2018 tarihinde odamız Atatürk konferans salonunda oda üyeleri, yönetici ve personelin katılımıyla Dış Ticaret bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir. Ticaret Bakanlığı, TOBB, İhracatçılar Birliği ve odamız organizasyonunda Ticaret Bakanlığının 3 Uzmanı tarafından sunumlar gerçekleştirilerek İhracatta devlet destekleri hakkında kapsamlı bir bilgilendirme gerçekleştirildiği ve seminerin başarılı geçtiği değerlendirmesi yapıldı.

Gündemin altıncı maddesine geçilerek Gerçekleştirilen 5. Meslek Kahvaltısında üyelere düzenlenen anket sonuçları Meclisle paylaşıldı. Anket sonuçları ele alınarak üye geri dönüşleri hakkında değerlendirme yapıldı.

Gündemin yedinci maddesine geçilerek 1. Meslek komitesi kahvaltısı 10 Kasım Cumartesi günü Peronti otelde gerçekleştirilecek olup gerekli hazırlıkların devam ettiği meclise aktarıldı.

      Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından toplantı son verilerek karar kayıt altına alındı.

HOPA TSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
HOPA TSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI