ULUSLARARASI TAHKİM KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 18.02.2019

TOBB, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı işbirliğiyle İstanbul’da düzenlenen ICC Türkiye Tahkim Günü Uluslararası Tahkim Konferansı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Milletlerarası Tahkim Divanı Başkanı Alexis Mourre’nin açılış konuşmaları ile başladı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Arslan katıldı.

ICC Türkiye Tahkim Günü Uluslararası Tahkim Konferansı’nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tahkimin önemine değinerek, ticaret ve yatırımın risk almak olduğunu, bir ihtilaf durumunda tarafsız, objektif, saygın, kuralları baştan net olarak konulmuş bir başvuru merciinin bulunmasının, tüm tarafları koruyan bir unsur olduğunu söyledi.​

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da küresel ekonominin farklı kolları ile ilgilenen uzmanları, hukukçuları, akademisyenleri ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren bu konferansı son derece önemli ve faydalı gördüğünü kaydetti.

82 milyon nüfuslu Türkiye’nin 31 yaş ortalamasıyla Avrupa’nın en dinamik ekonomisine sahip ülke konumunda bulunduğunu ifade eden Pekcan, şunları kaydetti: “Türkiye ekonomisi dünya ekonomisine açıklık oranıyla da Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesindedir. Dış ticaret hacminin milli gelire oranı mart ayında açıklandığında bunu hep beraber göreceğiz. Türkiye her zamankinden daha fazla küresel ekonomiye entegredir. Türkiye ekonomisinin kendisi dışa açık olduğu kadar Türk insanı ve Türk girişimcisinin iş kültürü de dışa açıktır. Türk iş alemi oldukça pratiktir, esnektir, Türk firmalarının küresel ölçekte iş yapma kapasitesi çok geniştir.

ULUSLARARASI TAHKİM KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ