HOPA TSO’DA “İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

• 19.03.2019

Artvin Valiliğinin koordinesinde ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği ile Artvin Ticaret ve Sanayi Odası ve Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Hopa TSO Hizmet Binasında bulunan Yemen Kahvesinde düzenlenen toplantıda istihdam seferberliği ve devletin işverenler için sağladığı teşvikler hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Vali Doruk başkanlığında yapılan toplantıya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kahraman Derece, İl Ticaret İl Müdürü Bilal Taş, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, HTSO Meclis Başkanı Gökhan BIYIKLI ve Meclis Üyeleri, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ARTSO) Başkanı Seçkin Kurt, ARTSO Meclis Başkanı İrfan Yıldırım, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçemizde faaliyet gösteren iş adamları katıldı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, istihdam seferberliğine katkı sağlamak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Doruk, “Türkiye’nin ekonomik hareketlerine baktığınızda iki ana akım hep mücadele içindedir. Dünyanın hakim güçleri vardır. Dünyayı her yönüyle elinin altında tutmak ister. Bunu yapmak içinde değişik enstrümanlar kullanırlar. Bunlardan biride ekonomidir. Türkiye’de bir kesim var ki ekonomik hayatı frenlemek istiyor. Bu dünya çapındaki bir mücadelenin uzantısı. Bizde kendi gücümüzle boğuşuyoruz. İstihdamdan üretime ne yaparız diye bunun mücadelesini veriyoruz. Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda ekonomimizi hareketlendirmek için uğraşıyoruz. Milli denilen şey, bu ülke için çalışan üreten insanlar topluluğudur. Bunu siyasi bir tarafa çekmeye gerek yok. Ülkesi için kim üretiyorsa, o ülkenin yerlisidir, millisidir.” dedi.

Anadolu sermayesinin gün geçtikçe güçlenen bir güç olduğunu kaydeden Doruk, “Büyüdükçe sorunlarınız artsa da bir güç oldunuz. Bu bazı çevrelerin menfaatlerini tehdit ediyor. Siz gidip Kızıl Deniz’in kenarına üst kuruyorsanız, birileri bundan rahatsız olacaktır.  Bu üssü buraya kurmazsa ticaret gemilerimizi nasıl gezdireceğiz. Dünyada ticarette söz sahibi olmaya başladık, bu yüzden üzerimize geliyorlar. Rahatsız oluyorlar. Bizim için siyasi görünen bu konuların temelinde ekonomik kavga yatıyor. Birileri bizi durdurmaya çalışırken bizde yerli milli sermaye olarak bu ekonomiyi canlandırmaya çalışıyoruz. İstihdamla ekonomiyi hareketlendiriyoruz. İş hayatının devamlılığını sağlıyoruz. Bundan iş adamlarımız karlı çıkacaktır” diye konuştu.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ise Mart ayının önemli bir ay olduğunu kaydederek 7 Mart’ta Artvin Kurtuluşunu kutladık. 8 Mart’ta dünya kadınlar günü, ardından 3 ayların başlangıcı kandilimizi, dünde 18 Mart’ta da tarihimizin şanlı bir gününü kutladık. Çanakkale Zaferi törenlerini izlerken bu milletin zorda kalınca neleri başarabileceğini bir kez daha gördük” dedi.

Türkiye’de günümüzde iş dünyası ve KOBİLER olarak zor bir dönemden geçtiklerini anlatan Kurt, “Bu istihdam seferberliği KOBİ’lerin en zor dönemine denk geldi. İşçi alalım ama bunların maaş ödemesi var. Teşviklerde var ama önce iş yapıp para kazanacağız ki bu arkadaşları istihdam edip, onların maaşlarını ödeyip hayatlarını garanti edelim. Teşvikleri de göz önünde bulundurarak geçtiğimiz kritik dönemde elimizi taşın altına koymamız lazım. Bizlere düşen görev şartlarımızı zorlayıp fazladan bir aileye de istihdam sağlamak” diye konuştu.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek de Türkiye’de işsizlik sorununu gidermek amacıyla istihdam seferberliği başlatıldığını kaydederek, “Birlikte hareket ederek bu işsizlik sorununu çözmeliyiz. Burada iş var,  istihdam var sloganıyla bir araya geldik. Hopa’da 10 kişi ve üstü işçi çalıştıran iş adamlarımızı bir araya getirdik. Teşviklerden nasıl yararlanabiliriz bu konular üzerinde görüşeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı 2,5 milyon istihdam talebi Artvin’den ciddi destek bulacaktır. Herkesin kendi gücüne göre bu istihdamda pay sahibi olacağına gönülden inanıyoruz.” dedi.

Konuşmalardan sonra TOBB tarafından hazırlanan tanıtım videosunun paylaşıldı. Ardından SGK İl Müdürü Kahraman Derece devlet teşvikleri hakkında işverenler için bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı işadamlarının sorularının ilgililerin yanıtlamasıyla sona erdi.

HOPA TSO’DA “İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ