HOPA TSO GÜMRÜK KOMİSYONCUSU ÜYELERİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

• 21.03.2019

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Sarp Gümrük Kapısının modernizasyonu süresince dönem dönem saha girişinde sorunlar yaşayan Gümrük komisyoncusu üyeleriyle bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Başkan Yardımcıları Okan Poyraz ve Şükrü Aydemir’in katıldığı toplantıya 20’den fazla üye iştirak etti.

Toplantıda öne çıkan ana başlık Sarp Gümrük sahasına girişleri konusu olurken Gümrük Komisyoncuları her firma adına tek bir kişinin girişine izin verilmesinin ciddi aksaklıklara neden olduğunu bunun en az bir artırılması gerektiğini ifade ederek şirkette kayıtlı çalışanların saha girişinde gerekli incelemeler yapılarak 1 + 1 formülünün uygunlaşması gerektiğini ifade etiler. Konu hakkında konuşma yapan Başkan Akyürek yaptığı görüşmelerde bunun mümkün olmayacağı sonucunun çıktığını şirketlerden 1 kişi ve zorunlu durumlarda da ziyaretçi kartları ile giriş yapılabileceğini katılımcılara aktardı. Fikir alışverişinin sonunda UND üzerinden kart alabilen firmaların bu kartlar için başvurmaları geriye kalan UND üyesi olmayanların sayısal olarak az olması nedeniyle saha girişinde sorunun bu şekilde çözümlenebileceği kanaatine varıldı.

Sarp gümrüğünde veri odası kurulması, yabancı uyruklu vatandaşların gümrük işi yaptığı ve 1. Tır parkındaki sorunların da görüşüldüğü toplantıda Başkan Akyürek konular hakkındaki tespitleri not alarak ilgili mercilere ileteceğini ifade etti.

HOPA TSO GÜMRÜK KOMİSYONCUSU ÜYELERİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ