HOPA TSO YÖNETİMİNDEN BELEDİYE BAŞKANLARINA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

• 16.04.2019

Hopa TSO Oda Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı,  Oda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Başkan Yardımcıları Okan Poyraz ve Şükrü Aydemir, Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB –Artvin Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Hakan Arslan ile meclis üyesi İsmet Başar ve HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’den oluşan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası hem seçim sonrası hem hayırlı olsun demek hem de bölgenin temel sorunlarından olan çöp konusunda ilde arıtma tesisi kurulması için Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ile makamlarında bir araya geldi.

İlk ziyaretin gerçekleştirildiği Arhavi Belediyesinde Başkan Vasfi Kurdoğlu konuklarını sıcak ve samimi bir ortamda karşıladı. Hopa heyetine Arhavi TSO Başkanı Atıf Kesim ’de katıldı. Hopa TSO heyetini Arhavi Belediyesinde kabul etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Kurdoğlu, Arhavi’de yapılması gereken önemli işlerin kendisini beklediğini ifade ederek, her iki kardeş ilçe için ortak sorunlar ve ortak projeler etrafında birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti. Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek’te Başkan Vasfi Kurdoğlu’nu seçilmesinden dolayı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Hopa ve Arhavi’nin kardeş iki ilçe olduğunu ifade eden Akyürek iki ilçe yararına olacak ve karşılıklı iki ilçenin gelişimi noktasında oluşacak her proje için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ederek yeni dönem çalışmalarında Vasfi Kurdoğlu ve ekibine başarılar diledi.

Heyet daha sonra ilçeye dönerek Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’yi ziyaret etti. Misafirlerini oldukça sıcak bir ortamda karşılayan Başkan Taner Ekmekçi “Hoş geldiniz” dedi. Ekmekçi misafirlerine göreve başladıklarından bu tarafa yaptıkları ve kısa-orta ve uzun vadede yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vererek “Bizler biliyorsunuz bir ittifakla bu seçimi kazandık. Hopa’yı Hopa halkı ile birlikte yöneteceğiz.  Bu süreçte sizlerin-iş dünyasının da öneri ve düşünceleri bizler açsından önemlidir. TSO İlçemiz için ciddi çalışmalar yapıyor, Düşünce ve projeleri ve önerileri bizler açısından önemlidir. Bizler bu sürece Hopa halkı, STK’lar ve yerel yönetimle birlikte katkı sunacağız. Ziyaretiniz beni memnun etmiştir. Teşekkür ederim” dedi.

Hopa TSO Başkan Osman Akyürek’te “Hayırlı olsun” diyerek Başkan Taner Ekmekçi’ye yeni görevinde başarılar diledi. Akyürek Hopa TSO olarak birçok proje üzerine çalışıyoruz. Tek derdimiz Hopa. Hopa’mızı nasıl var olduğu noktadan daha ileri noktalara taşıyabilme çalışması içindeyiz. Düşünceleriniz bize moral verdi. Biz sizi projelerimize destek vermede yanımızda gördüğümüz sürece bizlerde sizlerin Hopa’dan ve halktan yana olan her projenize destek vermede yanınızda olacağız ”dedi.

Son ziyaretin gerçekleştirildiği Kemalpaşa’da yeniden seçilen Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ile hem çöp konusu hem de Makriali Kilisesinin turizme kazandırılması hususu gündeme geldi ve kilise yerinde ziyaret edildi.

Hopa ve Kemalpaşa’nın ayrılmaz bir iki dost ve kardeş ilçe olduğunu söyleyen Başkan Akçiçek “Bizler geçen yıla kadar belde idik ama şimdi bir İlçeyiz. Yeni İlçe olmanın getirdiği bir takım zorluklarla karşı karşıya olduklarını aradan geçen süre içinde bu zorlukları aşma anlamında önemli adımlar atıldığını, Kaymakam atandığını, Kaymakamlık binasının restore çalışmalarının tamamlandığını, yeni yeni resmi kurumların oluşması anlamında çalışmaların devam ettiğini ve Belediye olarak da İlçe olmanın getirdiği zorlukları da önemli ölçüde aştıklarını ifade etti.

Akçiçek Hopa TSO’ nun çalışmalarını yakından takip ettiğini, ciddi çalışmalar içinde olduğunu ve Hopa ve Kemalpaşa’nın ticari anlamda gelişimine önemli katkı sunacak projeler geliştirdiklerini ifade ederek Her iki kardeş ilçenin gelişimine katkı sunacak her projeye destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek’te Başkan Akçiçek’ e sıcak ve samimi düşünceleri için Teşekkür ederek “Bizler aslında Bölgenin genel anlamda kalkınması adına projelerle yola çıktık, daha sonra hizmet verdiğimiz Hopa ve Kemalpaşa’mızın gelişimine katkı sunacak çalışmalar içindeyiz. Özellikle ellerinden alınan OSB konusunda Kemalpaşa Belediyesinin desteklerine çok önem verdiklerini” ifade etti.

Başkan Akyürek Kemalpaşa’da yaşanan ticari haraketliliğin artık bilinçli hale dönüştürülmesi, oluşturulacak iş merkezlerinde modern görünüm altında sürdürülmesinin yolunun açılmasının ilçeye çok önemli artılar katacağını, Kemalpaşa sahilinin iyi değerlendirilmesinin ilçe ekonomisine ciddi artılar katacağını ifade ederek tüm bu çalışmalarda Başkan Akçiçek’ e kolaylıklar ve başarılar diledi.

Üç Belediye başkanı ile yapılan görüşmelerin ana konularından olan tüm dünyanın ve bölgemizin önemli sorunlarından çöp konusunda Artvin’de bulunan dokuz Belediye Başkanı ve Ticaret Odalarının işbirliği ile geri dönüşüm tesisinin kurulmasının önemli olduğuna dikkat çekildi. Tüm belediye başkanlarının katılımıyla geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirilerek bu önemli soruna karşı iş ve güç birliği yapılması gerektiği konusunda fikir birliği sağlandı.

HOPA TSO YÖNETİMİNDEN BELEDİYE BAŞKANLARINA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ