BAŞKAN AKYÜREK TATSO14. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILMAK ÜZERE BERLİN’E GİTTİ

• 29.11.2019

Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 14. Olağan Genel Kurulu’na katılmak üzere Berlin’e gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, istişare ve bilgilendirme toplantısına katıldı.  Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek heyette yer aldı.  Heyet toplantı öncesinde T.C. Belin Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Programın ikinci günü gerçekleştirilen seçimli genel kurulda Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK oyunu kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Türk-Alman dostluğunun uzun bir tarihi geçmişi olduğunu ve bu dostluğun tarih boyunca çok ciddi meydan okumalara karşı koyduğunu söyledi.

"Dostluğumuzun temelleri çok sağlamdır. Bu sağlam temeller, iş dünyası olarak bize, gelecekte ikili düzeyde, Ortadoğu, Orta Asya, Avrupa ve genel anlamda dünyada geniş birlikte çalışma alanları sunmaktadır." diyen Hisarcıklıoğlu, "Günlük, güncel ve konjonktürel gelişmeler, ilişkilerimizin sağlamlığına zarar veremez.” yorumunu yaptı.

Genel kurula damgasını vuran TOBB Başkanı ve Alman konuşmacılar Türkiye’nin AB üyesi olmalı, ayrı düşünülemeyeceğini net tavırla dile getirdiler.

BAŞKAN AKYÜREK TATSO14. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILMAK ÜZERE BERLİN’E GİTTİ