ICC GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ – İSTANBUL BÖLGE OFİSİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 25.02.2020

ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) Girişimcilik Merkezi, İstanbul’da Bölge Ofisi kurarak, TOBB, Facebook ve Habitat’ın işbirliğinde oluşturulan ‘Facebook İstasyon’a ortak oldu. Bu işbirliği ile Türkiye’deki işletmelerin sınır ötesi pazarlara erişmeleri ve ihracat alanına odaklanan çeşitli eğitimler ve programlar düzenlenmesi hedefleniyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimcilerin küresel ticarette aktif oyuncu olabilmelerini kolaylaştıracak önemli bir adım attıklarını vurguladı.​

. İmza törenine TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, ICC Genel Sekreteri John Denton, Habitat Derneği Kurucusu ve Başkanı Sezai Hazır, Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş katıldı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Poyraz programa katılım sağladı.

CC Girişimcilik Merkezi, yerel firmaları uluslararası network ağına katmayı hedefliyor. TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada; girişimciliğin yaygınlaşması ve girişimcilik modellerinin çeşitlenmesi noktasında daha çok katkı vermek gerektiğine değinirken, “Ancak bu sayede bölgemizdeki girişimciler küresel ticaret düzeyinde birer oyuncu olabilirler. Küresel düzeyde Girişimci olmanın yolu da öncelikle, Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Körfez ülkelerinin girişimcileriyle birlikte bölgesel bir girişimcilik merkezi olmamızla gerçekleşebilir” dedi.

ICC GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ – İSTANBUL BÖLGE OFİSİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ