Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

CİHA KALESİNİN TURİZME KAZANDIRILMASI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

  • 23.06.2020
  • hopatso

Hopa İlçe Kaymakamlığının öncülüğünde  Hopa Belediyesi ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının katılımı ile bir süre önce başlatılan tarihi Ciha Kalesinin turizme kazandırılması çalışmaları devam ediyor.

Hopa Kaymakamlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişi gerçekleştirilerek yol haritası belirlendi. Toplantıya Başkanlık eden İlçe Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat gerçekleştirilen sunumun ardından hazırlanacak program çerçevesinde çalışmaların bu hafta içerisinde başlatılacağını ifade etti.

Daha sonra değerlendirmelerini paylaşan Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ‘Ciha Kalesinin bitki örtüsünden tamamen arındırılması, yürüyüş yolunun tarihi ve doğal dokuya uygun bir şekilde yapılması, ulaşım noktasında yolların düzeltilmesi ve mesire alanı olarak planlanan noktada park yerinin olması gerektiğini ifade etti. Altyapı çalışmaları kapsamında su ve tuvalet için sosyal alanların oluşturulmasının da gerektiğini dile getirdi.’

Toplantının sonunda sürecin vakit kaybetmeden başlatılmasına ve Avrupa Birliği Hibe Fonlarına ve Kalkınma Ajansına sunulacak projelerin İlçe Kaymakamlığı ve Hopa TSO tarafından ortak paydaş olarak sunulmasına karar verildi.   

CİHA KALESİNİN TURİZME KAZANDIRILMASI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR