HOPA TSO YENİ ATANAN BÖLGE MÜDÜRÜ İLE GÜMRÜK İŞİ YAPAN ÜYELERİ BİR ARAYA GETİRDİ

• 09.07.2020

Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne atanan Recep Bilgin gümrük işlemleri için Hopa ve Sarp Gümrüğünde iş yapanlar ve nakliye firmalarını temsilcileriyle Hopa TSO ev sahipliğinde Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ‘yeni atanan Bölge Müdürümüzle sizleri bir araya getirerek hem tanışmanıza vesile olmak hem de gerek gümrük sahasına giriş çıkışlar gerekse diğer iş ve işlemlerle ilgili süreçlerin nasıl yürütüleceği ile ilgili bilgilendirme yapmaktır. Bu vesileyle kısa konuşmaların ardından geçilecek soru cevap bölümünde karşılaştığınız sorunları dile getirmenizi öneriyorum’ ifadelerini kullandı.

Başta Hopa Gümrük Müdürü Atilla Karataş ve Sarp Gümrük Müdürü Eşref Ateş olmak üzere diğer müdürlerle birlikte toplantıya katılan Bölge Müdürü Recep Bilgin yaptığı konuşmada kendini tanıtarak kısaca kariyerinden bahsetti. Öncelikle bir Artvinli olarak Hopa’ya atanmış olmanın kendisi için gurur verici olduğunu söyleyerek hizmet etmek için geldiğini ifade etti. Mevzuatlara uygun olduktan sonra sorun yaşayan herkesin kendisinden yardım alabileceğini, burada sektöre hizmet ederek güzel işler başarmak istediğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından geçilen soru cevap bölümde toplantıya katılan Hopa TSO üyesi sektör temsilcileri Hopa ve Sarp Gümrüğünde karşılaştıkları sorunları dile getirerek çözüm talebinde bulundular. Özellikle sahaya girişlerde katı kuraların uygulanmaya başladığını ifade eden katılımcılar işlerini yapamadıklarını ve müşterileriyle olan ticari ilişkilerinin zarar gördüğünü dile getirdiler. Soruları cevaplayan Bölge Müdürü Recep Bilgin, Hopa Gümrük Müdürü Atilla Karataş ve Sarp Gümrük Müdürü Eşref Ateş uyulması gereken mevzuat maddeleri hakkında katılımcıları bilgilendirirken giriş çıkışlarla ilgili değerlendirme yapacaklarını söyledi.