HOPA TSO MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARINA START VERDİ

• 22.09.2020

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası protokol imzaladığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) MEYBEM işbirliğinde “Motorlu Kara Taşıt Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” mesleki yeterlilik sınavları gerçekleştirdi. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ulusal yeterlilikleri doğrultusunda yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamadan oluşan sınavlarda başarılı olanlar MYK mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacaklar. TOBB MEYMEM A.Ş tarafından görevlendirilen bir personel ve iki hoca tarafından 20 Eylül Pazar günü Hopa TSO Atatürk Konferans salonunda 54 adayın katılımı ile yazılı sınav gerçekleştirildi. Uygulama sınavları ise odamız üyesi bir galeride yapılarak adayların sınavları tamamlandı.

Sınav sonrası Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK sınavları gerçekleştiren eğitimcileri ve TOBB MEYBEM temsilcisini makamında ağırlayarak çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti.  AKYÜREK “Motorlu kara taşıtı alım satımı yapanların (MYK) mesleki yeterlilik belgesi alması Ticaret Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda TOBB MEYBEM işbirliği ile Motorlu Kara Taşıt Alım Satım Sorumluları sınavımızı gerçekleştirdik. İşbirliğimiz mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilen Emlak Danışmanlığı Seviye-5 sınavları içinde odamız tarafından çalışmalar yürütülüyor sınava girmek isteyen adayların odamıza başvurmalarını gerekir’ ifadelerini kullandı.

TOBB MEYMEM A.Ş tarafından görevlendirilen üç kişilik ekip Hopa TSO ve adayları ile çalışmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

HOPA TSO MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARINA START VERDİ