Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO YÖNETİCİLERİ U-ETDS EYLEMİ NEDENİYLE MAHKEMELİK OLDU

  • 25.11.2020
  • hopatso
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Meclis Üyesi Alişan Ender Topaloğlu 3 Ocak 2020 tarihinde Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) Kanunda yapılacak değişikliğe ve yürürlüğe girecek uygulamalarına karşı gerçekleştirilen eyleme katıldıkları için haklarında dava açıldı.
25.11.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmaya katılan Akyürek ve Topaloğlu mahkemede ifade verdi. Duruşma sonrasında yaptıkları değerlendirmede U-ETDS kanunda yapılacak değişiklik sonrası nakliyecilerin büyük bir mağduriyet yaşayacak olması nedeniyle Esenkıyı mevkiinde gerçekleştirilen eyleme katıldıklarını belirttiler. Nakliyecilerin yanında olduklarını söyleyen yöneticiler, hiçbir yasaya aykırı hareket etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını, sadece uygulama ile nakliyecimizin karşılaşacağı zorluklarla ilgili seslerinin duyurulması için destek olduklarını ifade ettiler.
Başkan Akyürek, mahkemede verdikleri ifadelerinde de belirtikleri üzere Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak nakliyecimizin ve diğer sektördeki üyelerin sorunlarını dile getirmek için yasalar sınırlar içerisinde kalmak koşuluyla her zaman gereken desteği vereceklerini ifade etti. Mahkeme sürecinin beraat ile sonuçlanmasını beklediklerini söyleyerek, tüm üyelerin sorunlarının kendi sorunları olarak kabul ettiklerini dile getirdi.
HOPA TSO YÖNETİCİLERİ U-ETDS EYLEMİ NEDENİYLE MAHKEMELİK OLDU