Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

SARP SINIR KAPISINDA REKOR TIR GEÇİŞİ

  • 04.12.2020
  • hopatso
3 Aralık 2020 tarihinde Sarp Kara Hudut Kapısında son dönemde sürekli gündemde olan Tır kuyruğu ile ilgili geçiş rekoru kırıldı. Sarp Mülki İdare Amiri Sayın Recep Gündüz’den alınan verilere göre 704 Tır çıkışı gerçekleştirilerek rekor kırılmıştır.
Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek gerçekleşen rekorla ilgili değerlendirmelerde bulunarak şunları kaydetti;
‘Sarp Gümrüğü’nün Gürcistan tarafında zemin betonlama çalışması sıkıntılı bir süreç yaratırken lojistik ve ihracat konusundaki hasiyetler göz önünde bulundurularak başta Sayın Valim Yılmaz Doruk olmak üzere Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin, Kemalpaşa Kaymakamı ve Sarp Mülki İdare Amiri Sayın Recep Gündüz ve Sarp Gümrüğünde bu çalışmaları yürüten tüm idareci ve çalışanlara teşekkür ederim.
Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürümüz Sayın Recep Bilgin ile Sarp Mülki İdare Amirimiz Sayın Recep Gündüz 24 saat esasına göre büyük bir özveriyle çalışarak sahadan ayrılmadan bu rekor kırılmıştır. Gürcistan tarafındaki sıkıntı göz önünde bulundurulduğunda bu rekora imza atmış olmaları, komşu ülkedeki sorun ortadan kalktığında araç çıkış sayısının daha yukarılara ulaşacağı göstermektedir. Sayın Valim Yılmaz Doruk başkanlığında Artvin ili sınırı Arhavi tarafında oluşturulan yeni tır parkı çalışmalarındaki çabaları, karayolu üzerindeki sevk ve tır parkındaki düzenlemelerde gösterdiği desteklerinden dolayı Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat’a teşekkür ediyorum.
Bu durumun ihracatçımızı, nakliyecimizi ve ülke ekonomimizi olumlu ve önemli ölçüde etkileyeceği düşünülürse Sarp Kara Hudut Kapısının modernize edilmesinde emeği olan TOBB Genel Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na da buradan teşekkür ediyorum.
SARP SINIR KAPISINDA REKOR TIR GEÇİŞİ
SARP SINIR KAPISINDA REKOR TIR GEÇİŞİ