TÜRKİYE - AB GÜMRÜK BİRLİĞİ'NİN GÜNCELLENMESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 18.12.2020
Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Türkiye-AB Gümrük Birliği toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ali Kemal AYDIN, TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rolf A. KÖNIGS, Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Güneydoğu Avrupa, Türkiye, EFTA ülkeleri, AGİT ve Avrupa Konseyi'nden Sorumlu Komisyon Üyesi Büyükelçi Susanne SCHÜTZ, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca YILMAZ BATUR, Avrupa Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter VERHEUGEN, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ve iş dünyasından önemli temsilciler katıldı.
AB ile Türkiye arasında artan ticaret hacmi ve değişen ekonomik ortam göz önüne alındığında, Gümrük Birliği’nin modernizasyonu ve genişletilmesi çağrıları uzun süredir gündemdedir. Mevcut ticaret durumuna ve mevcut ticaret ihtiyaçlarına uyum, tarım ve hizmet sektörlerinin dahil edilmesi ve diğer teşviklerin sağlanması; her iki tarafta bulunan birçok şirketin rekabet güçlerinin arttırılması için gerekli olan yeni fırsatlar değerlendirildi.
TÜRKİYE - AB GÜMRÜK BİRLİĞİ'NİN GÜNCELLENMESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ