Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

GÜMRÜK KOMİSYONCULARININ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

  • 14.01.2021
  • hopatso
Sarp Mülki İdare Amirliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda gümrük komisyoncularının sorunları ve gümrük sahasındaki işlem takipleri ile ilgili yaşanan aksaklıkla değerlendirildi. Yapılan toplantıya Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin, Mülki İdare Amiri Recep Gündüz, Gümrük Müdürü Atilla Karataş ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir, Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Başkan Yardımcıları Şükrü Aydemir ve Okan Poyraz katılırken birçok sektör temsilcisi de hazır bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mülki İdare Amiri Gündüz ‘4 aylık görev süresince kurallar çerçevesinde sistemli çalışma ile hızlı hizmet ve gelen araçların güveli bir şekilde çıkmaları için çaba sarf edildiğini ve bir günde 704 araç çıkışı sayısı ile bu alanda Sarp Sınır Kapısı için rekor kırıldığını ifade etti. İşlem takibi için sahaya gelecek takipçilerle ilgili düzen sağlayarak yoğunluk oluşmadan sistemin devam etmesi için listeler oluşturarak sürecin yürütüldüğünü’ anlattı.
Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Bilgin ‘yapılan işlemlerin mevzuatlar çerçevesinde sürdürüldüğünü belirtilerek sahaya gelen işlem takipçilerin işleyişle ilgili kurallara uyma noktasında hassasiyet göstermeleri gerektiğini’ dile getirdi.
Daha sonra söz alan Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman ‘Akyürek sahaya girişlerle ilgili işlem takipçilerinin taleplerini ve sorunları görüşerek sahadaki işleyişin aksamadan devam etmesini ve ticaretin kolaylaştırılmasını sağlamak için yapılabilecekleri değerlendirmek üzere bir aradayız’ ifadelerini kullandı.
Toplantıya katılım sağlayan sektör temsilcileri yağmurlu ve soğuk havalarda yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek kullanabilecekleri bir ofis tahsis edilmesi talebinde bulundular. Aynı şekilde sahada uzun süren işlemler sırasında yemek yiyecekleri yer olmadığını dile getirdiler. Katılımcıların birçoğu sahaya girişlerde her firmadan en az iki temsilcinin adının listeye eklenmesini talep ettiler.
Başkan Osman Akyürek de bu konuda değerlendirme yaparak sahaya girişlerde Pandemi koşulları ve 24 saat araç gelmesi nedeniyle firmaların 2 kişi tarafından temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.
Mülki İdare Amiri Gündüz iletilen taleplerle ilgili ‘Pandemi nedeniyle yemek yeme ile ilgili durumun aynı devam etmek zorunda olduğunu, ofis talebi ile ilgili ise durumun değerlendirilerek neler yapılabileceği ile ilgileneceğini söyledi. Temsilci sayısı hususunun Mülki İdare Amirliğince değerlendirilerek yoğunluk yaratmayacak sayıda takipçiye izin verileceğini, gece saatlerinde sahada aracı olduğu için çağrılan ancak gelmeyen temsilcilerin kartların iptal edilmesi gerekeceğini’ ifade etti.
Gümrük işlemlerine dair mevzuatlarla ilgili Gümrük Komisyoncularına eğitim düzenlenmesi hususunda fikir birliğine varılarak toplantı sona erdirildi.
GÜMRÜK KOMİSYONCULARININ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
GÜMRÜK KOMİSYONCULARININ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
GÜMRÜK KOMİSYONCULARININ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI