Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO’DA GÜNDEM KEMALPAŞA

  • 09.04.2021
  • hopatso

Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arif Lokumcu, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır ve Belediye Meclis üyesi Zeki Ersoy, CHP Kemalpaşa İlçesi Artvin İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Çelik ve Artvin Otobüsçüler Derneği Başkanı İrfan Topaloğlu Odamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı ile bir araya geldi.

Toplantıda Kemalpaşa ilçesi için neler yapılacağı üzerine gerçekleştirilen sohbette coğrafi işaret tescili ile ilgili olarak yöremize has altı şiş Hemşin çorabı ürünü için başvuru yapılabileceği fikri ile getirilirken, Hopa Laz Böreği üretimi ile ilgili de Kemalpaşa ilçesinde de bir ofis açılması ve ayrıca Hopa TSO destekli bir müzik okulu kurulması taleplerini ilettiler.

Başkan Akyürek talepler hakkında değerlendirme yapacaklarını belirterek coğrafi işaretlerle ilgili odanın girişimlerinin süreceğini, bu alanda kadın kooperatifi kurulması yöntemiyle yapılan çalışmaların kalıcı olmasının sağlanacağını ifade etti. Kurulacak kooperatif üzerinden bölgede lavanta ekimi yapılarak ekonomik bir alan yaratılabileceği fikri dile getirildi.

Önemli konularda fikir alış verişi gerçekleştirilen görüşmenin sonunda Başkan Akyürek misafirlerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

HOPA TSO’DA GÜNDEM KEMALPAŞA
HOPA TSO’DA GÜNDEM KEMALPAŞA