Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

PROJE HAVUZU KAPSAMINDA İSTİŞARE TOPLANTISI

  • 24.08.2021
  • hopatso

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) ‘ Proje Havuzu kapsamında bir araya geldi.

Toplantıya Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Artvin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berna Kiriş, Hopa İlçe Tarım Müdürü Metin Algür, Ziraat Yüksek Mühendisi Bahar Ulu, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Oda Genel Sekreteri Hamdi Yıldırım katıldı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Artvin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berna Kiriş ‘ Artvin’in tarihi, kültürel yapısına baktığımızda saklı kalmış çok değerimiz var. Biz bunların daha fazla ortaya çıkması için çalışıyoruz. Artvin’de yapılmakta olan projelerin sayısını arttırmak istiyoruz, bu sebeple sizin görüşlerinizi dinleyip şu anki durumlar hakkında bilgi almak bizim için önemli, birlikte neler yapabiliriz beraber değerlendirelim’ dedi.

Hopa ve Kemalpaşa’da devam eden projeler hakkında bilgi veren Başkan Akyürek ‘ Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle başladığımız Hopa Laz Böreği ile alakalı projenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Eğitimlerimiz bitti, üretimimiz devam ediyor, kadın kooperatifini kurduk. Kemalpaşa Belediyesi Hopa Laz Böreği satışı için bir satış ofisi tahsis etti.  Hamsili ekmek ile alakalı başvurumuzu gerçekleştirdik. Kısa bir zaman sonunda onunda tescilini alacağımıza inanıyorum. Ayrıca Kemalpaşa Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz inanç turizmi kapsamında tarihi Makriali Kilisesi Restorasyon Projesi çalışmalarımız devam etmektedir. Yine Kaymakamlık ile protokolünü yaptığımız Ciha Kalesi Projesi için yürüyüş yolu, varış noktası, temizliği gibi faaliyetler gerçekleştirildi. Proje devamında mesire alanları, seyir terası gibi alanlarla daha çeşitli hale getirmek istiyoruz. Yine Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğini de alarak Kemalpaşa, Sarp civarında bir entegre tesis kurmak istiyoruz. Toplanmamış turunçgilleri mevsimi geçtiğinde yok olmasını değil bir katma değer yaratarak üreticiden alıp bu tesiste paketleme ve işleme yaparak satış yapmak. Böylece istihdama da katkı sağlamak istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

İlçe Tarım Müdürü Metin Algür ’Tıbbi aromatik ürünler ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Örnek verecek olursak oğul otu, yabani nane, sahlep gibi ürünlerin analizleri yapılmakta bu bitkilerden yağ elde edilip ilaç ve kozmetik sanayiinde kullanılmasını sağlamak istiyoruz’ dedi.

Ardından Hopa’nın genel durumu değerlendirildi. Başkan Akyürek katılımcılara teşekkürlerini ileterek toplantı sona erdi.

PROJE HAVUZU KAPSAMINDA İSTİŞARE TOPLANTISI