HOPA TSO TIR SIRA SİSTEMİNİ MASAYA YATIRIDI

• 25.10.2021

Tır sıra sistemi ile ilgili sorunlar Hopa Kaymakamı Sayın Gürkan Üçüncü’nün başkanlığında Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda istişare edildi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Osman Akyürek,  Hopa İlçe Emniyet Müdürü Sayın Hasan Cavit, Hopa Gümrük Müdürü Sayın Atila Karataş, , S.S 08 Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sayın Celil Yıldırım, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sayın Okan Poyraz, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Sayın Alişan Ender Topaloğlu, Trafik Polisleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Tır parkı sorunu, mesaj sistemi, araç çıkışlarının Gürcistan’daki makamlarla görüşülerek 600 aracın üstüne çıkarılması, Arhavi ve Esenkıyı tır parkları, şehir içindeki park sorunu konuları görüşüldü.

Hopa TSO Başkanı Akyürek açılış konuşması gerçekleştirerek daha önceki toplantıda kararlaştırılan ve yaklaşık bir aydır uygulamada olan sıra sistemi ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Daha sonra sözü alan Kaymakam Üçüncü konuşmasında ‘ Görevimiz Hopa halkını düşünmek, ilçe trafiğini düzenlemek ve kamu düzenini sağlamak. Mesaj sistemi ile alakalı ne kadar hızlı işletilebilir üzerinde çalışıyoruz. Amacımız Arhavi tır parkından çıkan araç ile aynı anda Esenkıyı tır parkından araç çıkarabilecek bir sistem oluşturmak.’ ifadelerini kullandı.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

HOPA TSO TIR SIRA SİSTEMİNİ MASAYA YATIRIDI