ARTVİN ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ HOPA TSO’DA

• 02.11.2021

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından arıcılık yetiştirilmesi ile ilgili eğitim gerçekleştirdi. Eğitimin ardından Artvin Arı Yetiştiriciler Birliği Yönetimi Başkan Osman Akyürek’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Durmuş, Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Filiz Gülbin Gökdemir, Arıcılık Teknikeri Tarım Danışmanı Sinan Durmuş, Arıcılık Teknikeri Tarım Danışmanı Rahime Özçelik ve Arıcılık Teknikeri Birlik Çalışanı Gülçin İspir Çelik yer aldı.

Ziyarette yöremiz gıda ürünleri olan çay ve bal hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Durmuş, Propolis çayının özellikleri, sağlığa yararları ayrıca coğrafi tescil almış olan Artvin Kestane Balı’ nın tescil süreci hakkında Başkan Akyürek’e bilgi verdi. Başkan Durmuş, 3 yıl boyunca Hopa, Arhavi ve Borçka’daki arıcılarımızdan aldıkları numuleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde analiz çalışmaları yaparak son aşamaya geldiklerini ifade etti.

Heyet Başkan Akyürek’e Propolis Çayı ve coğrafi işaret tescili almış Artvin Kestane Balını hediye etti.

Başkan Akyürek ziyaretlerinden dolayı misafirlerine teşekkürlerini iletti.

ARTVİN ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ HOPA TSO’DA