Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

İL TEMSİLCİLERİ HOPA TSO’DA

  • 03.11.2021
  • hopatso

Artvin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sn. Sabahattin Dönmez, KOSGEB İl Müdürü Sn. Arif Ercan, Doka Artvin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sn. Berna Kiriş, Artvin İŞKUR Şube Müdürü Sn. Elif Kantar,  Artvin Çoruh Üniversitesi İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sn. Mehmet Okan, Artvin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Temsilcisi Sn. Ziya Özer ve Artvin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Temsilcisi Sn. Ali Yıldız odamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Osman Akyürek ve Meclis Üyesi Sn. Alişan Ender Topaloğlu ile bir araya geldi.

İldeki çalışmalar hakkında bilgi veren Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sn. Sabahattin Dönmez;

‘Amacımız ihracatı artırmak, yeni ürünlerle firmalarımıza destek olmak. Bunun yanı sıra ithalatı azaltmak için firmalarımızın hangi ürünü üreteceği konusunda yönlendirmek. Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarınızla alakalı olarak destek vereceğiz.’ ifadelerini kullandı.

KOSGEB destekleri hakkında bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Sn. Arif Ercan;

‘Gıda, meyve, sebze için soğuk hava deposu, frigo kasa alımında yatırımcıları destekliyoruz. Sebze, meyve zayiatını azaltmak üzere soğuk zincir oluşturmaları sürecinde, finansal kiralama yöntemiyle temin edecekleri, yerli malı ve yeni soğuk hava ünitesi veya soğutucu frigorifik kasa ünite yatırımları için finansal kiralama faiz payı masraflarına 750.000 TL’ ye kadar destek veriyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Artvin genelinde yapılan projeler hakkında görüşlerini belirten Doka Artvin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sn. Berna Kiriş;

‘ Coğrafi işaretli ürünlerin sanal platformda satışı için Türkiye genelinde çalışmalar devam ediyor. Bu platforma Hopa Laz Böreği ve Hopa Hamsili Ekmeğini bir protokol ile entegre edilebilir.’ dedi.

Oda faaliyetleri hakkında bilgi veren Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Osman Akyürek;

‘Hopa ve Kemalpaşa’nın çevreci ve çeşitliliği çok olan bir Organize Sanayi Bölgesi olma potansiyeli var. Çançağan Şelalesi, Ciha Dağı, Makriali Kilisesi projeleri yöremiz turizmi açısından önemli değerlerimiz. Coğrafi işaretli ürünlerimizi kısa zaman önce Yörex Fuarında sergiledik. 2022 yılında hedeflerimiz arasında Ülkemizde patentini aldığımız ürünlerimizden en az bir tanesini dünyaya tanıtmak amacıyla Avrupa Birliği Tescili başvurusuna hazırlık yapıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda karşılıklı dilek ve temenniler dile getirilirken Başkan Akyürek, konuklarına teşekkürlerini iletti.

İL TEMSİLCİLERİ HOPA TSO’DA