HOPA TSO BATUM BAŞKONSOLOSLUĞUNU ZİYARET ETTİ

• 12.01.2022

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, Batum Başkonsolosu Sayın Rıza Kağan Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Osman Akyürek, Meclis Üyesi Sayın Kemal Gazioğlu, Meclis Üyesi Sayın Yener Balkaya, Başkonsolos Yardımcısı Sayın Nursena Özlü, Ticari Ateşe Sayın Didem Dirlik Songür, Ticari Ateşe Sayın Feyza Erdoğan ve İş Adamı Sayın Faruk Genç katıldı.

Başkan Sayın Akyürek, Hopa’nın kalkınmasında turizm, tarım ve nakliyenin etkili olduğunu, Batum şehri ile sınır komşusu olmasından dolayı Hopa’nın geçmişten günümüze ticari, sosyal ve akrabalık bağının olduğunu, Batum’da faaliyetlerini sürdüren iş adamlarının sorunlarını çözmek adına daima işbirliği içinde olacaklarını dile getirdi.

Başkonsolos Sayın Yılmaz, Batum tarihi hakkında bilgiler verdi. Sarp Sınır Kapısı Geçiş Sayıları, tır parkıyla alakalı yapılan çalışmaları, Hopa’nın girişimciliğiyle ön plana çıktığını, önemli devlet yatırımlarının olduğunu ve Hopa Limanının önemini vurguladı.

Başkonsolos Sayın Yılmaz ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirirken, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Heyetine hediyelerini verdi. Ardından Başkan Sayın Akyürek, Başkonsolos Sayın Yılmaz’a Coğrafi Tescilli Ürünler olan Hopa Laz Böreği, Hopa Hamsili Ekmeği ve ziyaret adına plaket takdim etti.

Başkonsolosluk ziyaretinin ardından heyet Meclis Üyesi Kemal Gazioğlu’nun Batum’da bulunan işyerine ziyaret gerçekleştirdi.

HOPA TSO BATUM BAŞKONSOLOSLUĞUNU ZİYARET ETTİ