Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

ARTVİN ODALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI ARTVİN TSO’ DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 26.01.2022
  • hopatso

Artvin’de bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları 2022 yılının ilk müşterek toplantısını Artvin Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde 25 Ocak 2022 Salı günü gerçekleştirdi. Toplantıya Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Osman Akyürek, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Atıf Kesim, Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Eşref Merttürk ile Odaların Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri katıldı.  

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Artvin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ‘son dönemlerde önem gösterdikleri coğrafi işaretli ürünler ve Artvin gastronomi kültürüne değindi. Kurt, “Yerel ve ulusal basınında önemli katkıları ile gündeme gelip bizim coğrafi ürünlerimizi tanıtmak istedik. Birkaç kanalda etkinliğimiz oldu birçok insana ulaştık. Artvin Hopa’nın Hopa Laz böreğini, hamsili ekmeğini Hatila balını yine Şavşat ketesini ve Artvin Puçuko yemeğini tanıtma imkânı bulduk. Bölgemizde yeni coğrafi ürünler için başvurularımız var. Bunlar arttırarak bölgenin tanıtılmasında önemli etkileri de bulunuluyor. Artvin ticaret ve sanayi odası olarak herkesin burada çok büyük katkıları var buradan da tüm üyelerimize tekrar teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandı.  

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Coğrafi işaretini aldıkları Hopa Laz Böreği ve Hamsili Ekmeğin bölgenin tanıtımı için önemine vurgu yaparak, “Coğrafi tescil ürünlerle ilgili sizlerin de bizlerin de ayrı bir mücadelesi var. Bir ürünün geçmişten geleceğe taşıma noktasında yani bir ürünün unutulmaması toplumda ve yörede varsa geçmişte yaşanmışsa bu ürünü hem geleceğe taşımak hem de ekonomiye kazandırmak önemli. Biz Hopa Laz böreği olarak yaşadığımız sıkıntıların temelinde Kemalpaşa’dan başlayalım Rize’ye kadar Laz böreğinin herkes üretiyor ama biz farklıyız dedik aslında sonradan fark ettik. Hem başına Hopa’yı koyduk hem de diğerlerinden iki şekilde farklı izledik tat olarak. Birincisi karabiber ikincisi şerbetsizdir dedik. Arhavi’ye geçince bunların ikisi de yok Arhavi’de onlar şerbetli yapıyorlar muhallebisi daha farklı. Fındıklı ilçesine geçiyorsun biraz daha farklı her yöre kendine göre bir stili var biz de buradan uyarlarsak aslında Artvin döneri olarak doğrudan üzerinden durursa ve buna bir tatla hayvanından kaynaklı otundan kaynaklı içine katılan herhangi bir küçük bile olsa bir şeyden kaynaklı emin olun fayda almak çok zor değil. Bir ürünün tescilini almak çok önemli tescil alınmazsa o yöre için gerçekten değer kazandırma açısından sadece bir isim ile kalır bir görüntü ile kalır bir askı ile kalır” şeklinde konuştu.

Katılımcılar ele alınan hususlarla ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşarak, Odalar olarak birlikte hareket etmenin hızlı ve etkin sonuçlar elde edilmesine, üyelerin ve tüm ilin menfaatleri doğrultusunda adımlar atılmasına katkı sağlayacağını dile getirdiler.

Daha sonra TOBB Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Görevlisi Mehmet Okan, “ Artvin ili ekonomik raporu” konulu sunumunu gerçekleştirerek güncel verilerle Artvin’in ekonomik tablosunu ve yıllara göre ortaya çıkan gelişmeleri katılımcıları bilgilendirdi
ARTVİN ODALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI ARTVİN TSO’ DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ARTVİN ODALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI ARTVİN TSO’ DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ARTVİN ODALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI ARTVİN TSO’ DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ARTVİN ODALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI ARTVİN TSO’ DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ARTVİN ODALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI ARTVİN TSO’ DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ