HARE ASANSÖR BÜYÜME HIZIYLA TÜRKİYE’DE İLK 100 ŞİRKET ARASINA 3. KEZ ADINI YAZDIRDI

• 08.02.2022

Türkiye'de 2017-2019 yıllarında başvuranlar arasında en hızlı satış geliri artışı sağlayan 100 şirketin açıklandığı TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Sn. Dr. Mehmet MUŞ, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan ARSLAN ve firma temsilcilerin katılımlarıyla TOBB İkiz Kule'de gerçekleştirildi.

Odamız Üyesi Hare Asansör İmalat İnşaat Elektronik İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. sahibi ve aynı zamanda Hopa TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan ARSLAN,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde gerçekleştirilen TOBB Türkiye 100 yarışmasına 3. kez adını yazdırdı.

Törende Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu çok çarpıcı bir rakam. Çünkü Türkiye'deki milli gelir artışının 13 kat üzerinde bir performans gösterdiler. Yine aynı süre içinde, çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini ortalama yüzde 212 artırdılar. 2019'da her bir şirket ortalama, 65 milyon liralık satış yaptı. Yine her biri ortalama 113 kişiye istihdam sağladı. 2017-2019 döneminde istihdamları yüzde 148 arttı. Bu şirketlerin yüzde 76'sı ihracat yapıyor. Tam 78 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Böylesine büyük başarılar gösteren ve listeye girmeye hak kazanan şirketlerimizle iftihar ediyor, hepsini yürekten kutluyorum." Dedi.