Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TİCARET BAKANI SAYIN MEHMET MUŞ’TAN ZİYARET

  • 16.04.2022
  • hopatso

Türkiye Ticaret Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muş Sarp Kara Hudut Kapısına resmi ziyarette bulundu.

Ziyaret Bakanlık heyetinde bulunan Gümrükler Genel Müdürü Sayın Mustafa Gümüş, Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın Oğuzhan Şatıroğlu katılımı ile gerçekleşti.

Gümrük kapılarında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri dinlemek amacıyla Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş nezdinde gerçekleştirilen toplantıya Kemalpaşa Kaymakamı Sayın Deniz Yıldırım, Hopa Kaymakamı Sayın Gürkan Üçüncü, Kemalpaşa Belediye Başkanı Sayın Ergül Akçiçek, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Osman Akyürek, Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Eşref Merttürk, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Atıf Kesimal, Hopa ve Kemalpaşa’da bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Gümrük işleyişi ve tır sıra kuyruğunun en önemli gündem maddesi olduğu toplantıda Hopa TSO Başkanı Sayın Osman Akyürek yaptığı açıklamada İran üzerinden Türkmenistan’a geçişlerde Türkmenistan kapısının açılması gerektiğini dile getirirken Bakanlık yetkilileri gerekli çalışmaların yapılacağını konuya 1 ay içerisinde çözüm sunacaklarını ifade ettiler.

Araç giriş çıkışlarında yaşanan sorunları dile getiren Başkan Akyürek girişlerde 450 çıkışlarda 600 sayısına ulaşılması halinde sorunun ortadan kalkacağını söyleyerek geçişlerde mazot kontrolünün zaman kaybına sebep verdiğini dile getirdi.

Ardından Gümrükler Genel Müdürü Sayın Mustafa Gümüş, Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın Oğuzhan Şatıroğlu, Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Esmeroğlu,Hopa TSO Başkanı Sayın Osman Akyürek, Borçka TSO Başkanı Sayın Eşref Merttürk, S.S 08 Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celil Yıldırım, Artvinli İş Adamları Derneği Başkanı Sayın Seçim Altunkaya Hopa Limanını ziyaret ederek Hopa Gümrük Müdürü Sayın Atila Karataş ve  Hopaport Genel Müdürü Sayın Meriç Burçin Özer ile bir araya geldi.

Hopa Limanının iç gümrük olarak düzenlenmesi ile ilgili olarak yaşanan gelişmelerin olumlu yönde olduğunu değerlendiren heyet yerinde incelemeler yapmak üzere Hopa Limanında incelemelerde bulundu. İç gümrük olması halinde ithalatini gerçekleştiren firmaların doğrudan Hopa Limanına gelerek işlemlerini tamamlayacaklarının bilgisini verildi.

Hopa Limanı faaliyetleri ve projeler hakkında bilgi veren Hopaport Genel Müdürü Sayın Meriç Burçin Özer antrepo depo silo depolama, çimento terminali ve limanın aktivitesini artırmayla alakalı projelerden bahsetti. Doğu Anadolu Bölgesinin bütün yem hammaddesinin Hopa Limanına geldiğini ifade etti.

TİCARET BAKANI SAYIN MEHMET MUŞ’TAN ZİYARET
TİCARET BAKANI SAYIN MEHMET MUŞ’TAN ZİYARET
TİCARET BAKANI SAYIN MEHMET MUŞ’TAN ZİYARET
TİCARET BAKANI SAYIN MEHMET MUŞ’TAN ZİYARET
TİCARET BAKANI SAYIN MEHMET MUŞ’TAN ZİYARET
TİCARET BAKANI SAYIN MEHMET MUŞ’TAN ZİYARET