SİVİL TOPLUM PLATFORMU İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 11.05.2022

Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinin ekonomik, sosyal, kültürel ve öncelikli sorunlarını belirlemek, çağdaş, demokratik, katılımcı bir anlayış ve yaklaşımla görüşüp, tartışarak çözüm önerileri geliştirmek, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara, çözüm üretmede işbirliği çerçevesinde, destek ve yardımcı olmak amacıyla Hopa ve Kemalpaşa Sivil Toplum Kuruluşların, Sivil Toplum Platformu kurulmasına karar verildi. Platform toplantılarının belirli Aralıklarda (3 aylık dönemler halinde) platformda yer alan Sivil Toplum Kuruluşlarının sırasıyla dönem başkanlıkları şeklinde yürütülmesine karar verildi. İlk toplantı Artvin iş adamaları derneği Başkanı Seçim ALTUNKAYA başkanlığında Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 11 Mayıs 2022 tarihinde toplandı.

Sivil Toplum Platformuna, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman AKYÜREK, Esnaf Odası Başkanı Samet CİHAN,  Şoförler Odası Başkanı Turgut DALKILIÇ,  Ziraat Odası Başkanı İhsan SEBER, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil YILDIRIM,  Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Harun VAYİÇ, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Yaşar UZUNER,  Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Osman KÜÇÜKALİ, HOPAK Başkanı Gökhan BIYIKLI,  ADD Başkanı Hakan GÜL,  Artvin Otobüsçüler Derneği Başkanı İrfan TOPALOĞLU ve Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat AZAKLI katıldı.

Hopa Sivil Toplum Platformun ilk toplantı gündem maddeleri; Sarp Sınır Kapısındaki sıra sistemi, Tır kuyruklarının değerlendirilmesi, 112 Acil İstasyonu binalarının yapımının değerlendirilmesi, Rize-Artvin Havalimanı ve bölge turizmine potansiyel etkilerinin değ.,  İlçemizde ihtiyaç duyulan TÜVTÜRK Muayene istasyonunun görüşülmesi, OSB çalışmalarındaki son durumun değerlendirilmesi, İlçeye Doğalgaz getirilmesi için yapılan girişimlerin değerlendirilmesi, Kitap Çalışmasının değerlendirilmesi, Hopa veya Kemalpaşa’da çay fabrikası kurulmasının değerlendirilmesi, Artvin İlinin TKDK (Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) kapsamına alınması için girişimde bulunulması, Korsan taşımacılığın değerlendirilmesi, Bir sonraki toplantı tarihinin belirlenmesi maddeleri görüşülerek kararlar alındı.

SİVİL TOPLUM PLATFORMU İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ