ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİNDEN ODAMIZA ZİYARET

• 13.05.2022

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersoy, Artvin Çoruh Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ardıç odamızı ziyaret etti.

Ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Aydemir, Meclis üyeleri Yener Balkaya, Tolga Çakır, Ertan Topal katılım sağladı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin üniversite Teknopark süreçleri hakkında bilgi vererek çalışmalara aralıksız bir şekilde devam ettiklerini ifade etti.

Tıbbi aromatik bitkiler ile alakalı projeler geliştirdiklerinden söz eden Rektör Bilgin, tıbbi ve aromatik bitki pazarının dünya üzerinde 300 milyar dolarlık bir hacime sahip olduğunu ve Türkiye’nin bu pazar içerisinde 2-3 milyar dolar aralığında yer kaplayarak kapasitesinin geliştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması konusuna vurgu yaptı. Yakın zaman içerisinde Artvin Çoruh Üniversitesinde tıbbi aromatik bitkiler konulu bir sunum gerçekleştirileceğinin haberini verdi.

Ardından Meclis Başkanları himayesinde Azerbaycan’da gerçekleştirilmesi planlanan sempozyum hakkında bilgi verdi.

Oda faaliyetleri, tarihinden bahseden Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Hopa TSO’nun kuruluş tarihinin 1885 Abdülhamid Han fermanına dayandığını belirterek bölgemizdeki ilk Ticaret Odalarından biri olduğunu söyledi. Hopa’ya ait coğrafi işaretli ürünler olan Hopa Hamsili Ekmeği ve Hopa Laz Böreği hakkında tescil süreci ve Hopa Hamsili Ekmeği Brüksel başvurusu hakkında bilgi verdi.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek misafirlerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Ziyaret sonunda misafirlere Hopa Hamsili Ekmeği ve Hopa Laz Böreği ikram edildi.

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİNDEN ODAMIZA ZİYARET