Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

ÇAĞÇAĞAN ŞELALESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

  • 17.06.2022
  • hopatso

01.06.2017 tabiat parkı ilan edilip koruma altına alınan Hopa’nın önemli doğal güzelliklerinden biri olan Çağçağan Şelalesi projesi turizme kazandırılması doğrultusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Alınan kararın ardından yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi adına Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Hopa Şefi Sn. Umut Karaoğlu ve Hatila Şefi Sn. Sedat Kara, Hopa Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Sn. Mecit Aydemir, Hopa TSO Başkanı Sn. Osman Akyürek ve Meclis Başkanı Sn. Gökhan Bıyıklı katıldı.

Şelaleye ulaşım, mesire ve araç alanı, giriş kontrol noktası, seyir terası yapımı, peyzaj çalışmaları, çevre aydınlatması, yanı sıra coğrafi işaretli ürünler satış noktasının da yapılması konusunda fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Hopa TSO Başkanı Sn. Osman Akyürek yaptığı açıklamada; ‘İlçeye kazandırılması halinde doğa turizmi için önemli bir adım atılmış olup gelen turist sayısına bakacak olursak ilçemiz bu destinasyonla turizm adına önemli bir adım atmış olacak. Başvurusunu gerçekleştirdiğimiz Ciha Kalesi çalışmaları devam etmekte ayrıca Kemalpaşa ilçemizde bulunan Makriali Kilisesi de inanç turizmi kapsamında önemli bir noktamız. Sınıra yakınlığımızı avantaja çevirip Hopa ve Kemalpaşa’nın var olan turizm potansiyelini daha yukarı çekmek için her türlü desteği vermeye hazırız.’ ifadelerini kullandı.

ÇAĞÇAĞAN ŞELALESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
ÇAĞÇAĞAN ŞELALESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
ÇAĞÇAĞAN ŞELALESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
ÇAĞÇAĞAN ŞELALESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR