Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO’DAN SİNOP TSO ZİYARETİ

  • 29.06.2022
  • hopatso

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 07.12.2019 tarihinde ‘Kardeş Oda Protokolü’ imzaladığı Sinop Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Ziyarete Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Poyraz, Meclis Üyeleri Arif Lokumcu, Meriç Burçin Özer, Aydın Tatar, İsmet Başar, Ertan Topal katılım sağladı.

Heyeti Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Timur Aydemir karşıladı.

Hopa ve Sinop arasında kurulan kardeşlik köprüsü değerlendirilerek iki şehrin ekonomik, sosyo kültürel yapı ve tarihi hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Oda faaliyetleri ve tarihi hakkında bilgi veren Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek yaptığı açıklamada; oda kuruluş tarihinin 1885 yılına dayandığını belirtirken 12 katlı akıllı bir binaya sahip olduklarını söyledi. Sınır kenti olma hasebiyle dış ticarette lojistik ağırlıklı bir ekonomiye sahip olduklarını belirtirken Kafkasya Bölgesine giden araçlara dozvola(geçiş belgesi) tahsis ettiklerini söyledi. Gelişmekte olan sektörün turizm olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek ilçe yatak kapasitesinin iki bin olduğuna değindi.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş yaptığı açıklamada; Sinop merkez nüfusunun elli beş bin olduğunu yaz mevsiminde nüfusun yüz bin-yüz yirmi bin olduğuna değindi. Şehrin geçiş güzergâhı olmadığını belirten Başkan Akbaş Sinop’un özel olarak gelinen bir kent olduğunu söyledi. Şehir ekonomisinin yüzde altmış üçünün hizmet sektörü ağırlıklı olduğuna değindi. Tekstil sektöründe üretiminin üst seviyede olduğunu belirtirken Organize Sanayi Bölgesinin mevcut olduğunu kapasitenin talebi karşılamadığına vurgu yaptı.

HOPA TSO’DAN SİNOP TSO ZİYARETİ
HOPA TSO’DAN SİNOP TSO ZİYARETİ
HOPA TSO’DAN SİNOP TSO ZİYARETİ
HOPA TSO’DAN SİNOP TSO ZİYARETİ
HOPA TSO’DAN SİNOP TSO ZİYARETİ