Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

ARTVİN KEMALPAŞA OSB’DE MUTLU SON

  • 08.07.2022
  • hopatso

2013 yılında Artvin’de Organize Sanayi Bölgesine yer bulunamadığı varsayılarak Batum Acara Bölgesinde Organize Sanayi Bölgesi yapılması hususundaki çalışmaları Hopa TSO olarak milli bir mesele haline getirip ilimizde Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına başlayarak mutlu sona ulaşmıştır.

İzin yazısıyla birlikte Kemalpaşa Kaymakamlık Binası Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kemalpaşa Kaymakamı Sn. Deniz Yıldırım’ın katılmadığı toplantıya Kemalpaşa Belediye Başkanı Sn. Ergül Akçiçek, Artvin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sn. Sebahattin Dönmez, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Osman Akyürek, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sn. Okan Poyraz, Meclis Üyeleri Sn.Aydın Tatar, Sn. Arif Lokumcu,  Sn. Yener Balkaya, Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odasında Başkanı Sn. Turgut Dalkılıç, Kemalpaşa CHP İl Genel Meclisi Üyesi Sn. Şenol Çelik, Kemalpaşa CHP İlçe Başkanı Sn.Taner Çakır katılım sağladı.

Müjdeli haberi duyan Kemalpaşalı yetkililer teşekkür ve minnettarlığını alkışlarla paylaştı. Katılımcılar bundan sonra ‘Neler yapabiliriz?’, ‘Bize düşen görevler nelerdir?’ diyerek soru cevap şeklinde fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Hopa TSO Başkanı Sn. Osman Akyürek yaptığı açıklamada;

‘Bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank’a Bakan Yardımcısı Sn. Hasan Büyükdede’ye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Sn. Fatih Turan’a Artvin Valimiz Sn. Yılmaz Doruk’a Kemalpaşa Kaymakamı Sn. Deniz Yıldırım’a, Hopa Kaymakamı Sn. Gürkan Üçüncü’ye ve katkı veren herkese Hopa TSO adına teşekkür ediyorum. Organize Sanayi Bölgeleri bir ilin bir bölgenin ekonomide kurtuluş umududur diye yola çıktık. Sayın Bakanın takdirleriyle ilk adımı atmış olduk, bundan sonra çalışmalarımızı yoğunlaştırarak 100’e yakın yatırımcımızla yapacağımız faaliyetler ve  uygulanacak yasal düzenlemeler Sayın Valimiz Yılmaz Doruk Başkanlığında devam edecektir. 2013 yılında Batum’dan başlayan serüveni bugün ki gelinen noktaya getiren, emeği geçenlere teşekkür ederim. Asıl görevin sorumluluğun bundan sonra alınacağını hep birlikte Kemalpaşa’da Organize Sanayi Bölgesindeki yatırım ve üretimi devletin en üst yetkilileriyle birlikte hizmete açmayı ve dünyanın en büyük pazarına yakın olan Sarp Kara Hudut Kapısı ile ihracatımızı, istihdamımız, üretimimizi ile ülke ekonomisine ne denli katkıda bulunabiliriz düşüneceğiz.’ ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sn. Sebahattin Dönmez yasal prosedürlerin neler olduğunu, nereden başlanacağını, nasıl bir yol izleyeceğini anlattı.

Bilgilendirme toplantısı sonunda katılımcılar ‘Bir olup birlik olup yapamayacağımız hiçbir şey yoktur’ diyerek tespit edilmiş olan Organize Sanayi Bölgesi arazisinde inceleme yaparak mesaj verdi.

ARTVİN KEMALPAŞA OSB’DE MUTLU SON
ARTVİN KEMALPAŞA OSB’DE MUTLU SON
ARTVİN KEMALPAŞA OSB’DE MUTLU SON
ARTVİN KEMALPAŞA OSB’DE MUTLU SON