‘DEPREM VE AFET YÖNETİMİ’ KONULU SEMİNER HOPA TSO’DA DÜZENLENDİ

• 22.05.2023

‘Deprem Hazırlığında Yapı Denetiminin Önemi ve Afet Yönetiminde Organizasyon’ semineri Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

‘Deprem Hazırlığında Yapı Denetiminin Önemi ve Afet Yönetiminde Organizasyonu’ hakkında AÇÜ Mimarlık Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Erkan BİÇİCİ, AÇÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Kemal TORPUŞ ve HOPAK Operasyon Şefi Emin ÜÇÜNCÜ tarafından bilgilendirme yapıldı.

Seminere Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman DEMİRCİOĞLU, Hopa TSO Meclis Başkanı Kemal MAKAR, Hopa Belediye Başkanı Taner EKMEKÇİ, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül AKÇİÇEK, AÇÜ Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Mehmet ERSOY, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkanları ve vatandaşlar katılım sağladı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman DEMİRCİOĞLU açılış konuşmasında;

‘Değerli Belediye Başkanlarım ve konferansımıza katılım sağlayan kıymetli hazirun, kıymetli katılımınız bizleri onurlandırdı. Ülkemizin deprem ülkesi olması gerçeğini ne yazık ki ağır kayıplarla tekrar hatırladık. Yaşadığımız afetler bizleri derinden yaralasa da özellikle yapı denetim tedbirlerinin alınması ve afet süreçlerinin organizasyonu konularında eksikliklerimizi görüp gidermek gerekmektedir. Bu noktada Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumda deprem hazırlığı bilinci ve afet yönetimi konularında değerli hocalarımızın katkılarıyla bu etkinliği planladık. Sözü çok fazla uzatmadan sayın valimize, hocalarımıza bırakırken tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunarım. ‘ ifadelerini kullandı.

AÇÜ Mimarlık Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Erkan BİÇİCİ yaptığı bilgilendirmede deprem ve Türkiye’nin depremselliği, ülkemizdeki yapı denetimi ve deprem için alınacak önlemleri hakkında bilgi verdi.

AÇÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Kemal TORPUŞ yaptığı sunumda deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yaptı. Risk ve zarar azaltma aşaması, sel ve taşkın öncesinde alınması gereken önlemler, heyelanda yapılması gerekenler, yangın ve müdahale konularına değindi.

Hopa Belediye Başkanı Taner EKMEKÇİ yaptığı açıklamada ülkemizde yaşanan deprem felaketini değerlendirerek yaşamını yitiren vatandaşlara Allahtan rahmet diledi. İlçemizde yaşanan sel felaketi sonrası alınan önlem ve çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

HOPAK Operasyon Şefi Emin ÜÇÜNCÜ yaptığı açıklamada ülkemizde yaşanan deprem felaketinde bölgede aktif olarak rol aldıklarını belirterek olası afet durumunda hazır olduklarını söyledi. Afet bölgesinde yaşanılan olaylar hakkında bilgi veren ÜÇÜNCÜ deprem çantasında çekiş gibi delici kırıcı malzeme bulundurulması gerektiğine dikkat çekti.
‘DEPREM VE AFET YÖNETİMİ’ KONULU SEMİNER HOPA TSO’DA DÜZENLENDİ